Moovy Exclusive: Moovy x Øst for Paradis: Se den legendariske western "Den vilde bande" fra 1969 i biffen

I Aarhus præsenterer Moovy Podcast en vaskeægte westernklassiker i form af Sam Peckinpahs voldsorgie, "Den vilde bande".

Hver måned gennemgår Moovy Podcast filmprogrammet i Aarhus' historiske biograf, Øst for Paradis, hvor de ugentlige Cinemateket-visninger byder på store og små klassikere fra hele verden.

En af de mange film, der er at finde i programmet for april, er den revisionistiske western "Den vilde bande" ("The Wild Bunch") fra 1969, der med Sam Peckinpah i instruktørstolen var med til at lede amerikansk film ind i en ny æra.

Den 25. april får du en unik mulighed for at se klassikeren på det store lærred i selskab med Moovy Podcast. De to værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, introducerer nemlig filmen med et oplæg.

Her kigges der på filmens relation til Vietnam-krigen, dens placering i den amerikanske nybølge og ikke mindst de utallige vilde anekdoter fra Peckinpahs fordrukne karriere.

Alt dét sker den 25. april kl. 18 i Øst for Paradis. Billetter kan købes her.

HØR OGSÅ: STANDARD #41 - JOHN WICK: CHAPTER 4, BEEF, SUCCESSION, DUNGEONS & DRAGONS, SCREAM 6, TETRIS M.FL.

Filmen omhandler Pike Bishop og hans lovløse bande, der kommer i problemer med bandens tidligere medlem, Thornton, som er ude efter dem i håb om at få nedsat sin straf. 

"Den vilde bande" satte nye standarder for skildringen af vold på film, og som western udviskede den grænsen mellem de gode og de onde.

Med slowmotion, hurtig klipning og grafisk vold blev Sam Peckinpah anklaget for at forherlige volden, og i et splittet Amerika kan der læses klare allegorier over Vietnam-krigen og mere ind i historien om de lovløse.

På rollelisten finder vi kendte navne som William Holden, Ernest Borgnine, Edmond O' Brien, Bo Hopkins og Peckinpahs faste samarbejdspartner, Warren Oates.

Kommentarer

Moovy x Øst for Paradis: Se den legendariske western "Den vilde bande" fra 1969 i biffen

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen