Moovy Exclusive: Interview med "Hawkeye"-producer Trinh Tran: Buddy-elementet var altafgørende

I anledning af premieren på Marvels nye serie "Hawkeye" fik Moovy sig en snak med produceren Trinh Tran om buddy-dynamikken, skiftet fra film til tv-serie og om juleserien er inspireret af Shane Black.

Trinh Tran er nok ikke det første navn som dukker op, når fans af Marvel tænker på skaberne bag superheltefilmene, der har underholdt verdenen i godt femten år nu. Men bag profilerede navne som overhovedet Kevin Feige, legendariske Stan Lee og Russo-brødrene gemmer Trinh Tran sig.

Tran startede sin rejse hos Marvel i den spæde start af opbygningen af dét, vi nu kender som Marvel Cinematic Universe. Her var hun assistent til producerne af tidlige MCU-film som "Iron Man", "The Incredible Hulk", "Thor" og den første "The Avengers". Hendes rolle udviklede sig dog på få år. På de to Captain America-film "The Winter Soldier" og "Civil War" blev hun forfremmet til at være en del af det kreative team, som former universets gennemgående fortælling, mens Trinh Tran nu også kunne kalde sig associate producer. Og endnu stærkere gik det med Avengers-storfilmene "Infinity War" og "Endgame", som mere eller mindre skulle afrunde Infinity-sagaen, hvor Tran nu kunne kalde sig executive producer.

Der er ingen tvivl om, at Trinh Tran har haft en afgørende rolle for håndteringen af Marvels superhelteunivers på film. Og siden Marvel er begyndt at fokusere på tv-serier på Disney+, var hun selvfølgelig også nødt til at prøve kræfter med dét format. Marvel har nemlig nydt masser af succes med "WandaVision", "The Falcon & the Winter Soldier" og "Loki", når tiden ikke bruges på de store biograffilm. Seneste skud på stammen er "Hawkeye", som omhandler den titulære helt, spillet af Jeremy Renner. Mestersnigskytten har haft sin gang i flere "Avengers"-film, men får nu sin helt egen fortælling. Netop den serie, og tankerne bag, fik Moovy sig en snak med Trinh Tran om.

Hvad var den største udfordring i skiftet fra film til tv-serie, når man også skal tage hensyn til et større narrativ og kronologi?

"Efter at have lavet "Infinity War" og "Endgame", som er to kæmpe film, ville jeg virkelig gerne prøve kræfter med tv-formatet og se hvad der gemmer sig i den proces. "Hawkeye" gav muligheden for at dykke ned i en mere personlig fortælling om Clint og Kate, fremfor at hele verdens undergang stod på spil. Det tiltrak mig, og her havde vi seks timer at fylde ud fremfor de typiske to. Det betyder, at man arbejder i et helt andet tempo og også skal fortælle på en anden måde – som jeg synes, at vi er sluppet godt fra."

"Hawkeye" handler om superhelten Clint "Hawkeye" Barton, der har lagt Avengers-livet og den hemmelige Ronin-persona som dræbte underverdens kriminelle på hylden. Men den ellers pensionsmodne Clint får ikke lov til at nyde julefreden med familien ret længe, da unge Kate Bishop (Hailee Steinfeld) får rodet sig ind i skyttens liv, hvor gamle og nye fjender truer. Jeremy Renners Hawkeye har længe været en fanfavorit og ifølge Trinh Tran er det heller ikke uden grund, at lige dén karakter skulle have sin egen fortælling.

Hawkeye adskiller sig fra de andre superhelte, fordi han er et almindeligt menneske. Hvorfor valgte I at lave en serie om ham?

"Det ér grunden til vi valgte ham. Han er nok den mest relaterbare Avenger sammenlignet med de andre superhelte, som kan flyve og benytte andre superkræfter. Han er et menneske ligesom mig og dig, og alle som ser serien. Alle kan være en superhelt, og han arbejder bare ekstra hårdt for at bevise sine evner. Det samme gælder Kate, der i årevis har trænet som bueskytte. Men moralen, som jeg håber folk får med, er at alle kan blive deres egne superhelte via hårdt arbejde."

For Trin Trahn var det især venskabet og dynamikken mellem Clint og Kate som havde afgørende betydning for serien - og som også var en af de store attraktionsværdier, fordi det var hér hjertet lå. Produceren vidste at Jeremy Renner og Hailee Steinfeld - der blev Oscar-nomineret for Coen-brødrenes "True Grit" da hun var blot 14 år - nok skulle skabe et helt naturligt buddy-element til at bære serien.

Når man ser serien, som foregår i dagene op til jul, er det da også buddy-elementet mellem den ældre og unge helt, der fremstår som den helt store styrke i "Hawkeye". Med julen som baggrundstæppe og et umage makkerpar er det heller ikke svært at drage paralleller til Shane Black, der har gjort netop de to ting til sine varemærker med film som "Kiss Kiss Bang Bang", "Dødbringende våben" og ikke mindst "Iron Man 3".

"Hawkeye" foregår omkring julen og med venskabet mellem Clint og Kate vil mange nok blive mindet om Shane Black. Hvilke inspiration brugte I til at lave serien?

"Det største fokus i skriveprocessen var, at dynamikken mellem Clint og Kate var i top. Det er her serien skal lyse mest op, når deres uenigheder og forskelligheder, men også kærlige øjeblikke opstår. Her skelnede vi meget mod de originale tegneserier for at forblive tro mod karaktererne. Jeremy og Hailee gav den virkelig gas med at spille op mod hinanden og jeg synes, at de har lavet et homerun."

"Hawkeye" kan ses ugentligt på Disney+ fra 24. november.

Kommentarer

Interview med "Hawkeye"-producer Trinh Tran: Buddy-elementet var altafgørende

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen