Al Pacino: Den første "Godfather" er den bedste

Den levende legende puster nyt liv i en af filmhistoriens helt store diskussioner.

Mens de fleste af os – hvis ikke os alle – kan blive enige om, at film som "The Matrix", "Highlander" og "Dødens gab" er markant bedre end alle de fortsættelser, de affødte, så er der visse filmserier, der fostrer mere "betændte" diskussioner.

Det gælder eksempelvis Francis Ford Coppolas "The Godfather"-trilogi. Mens seriens tredje kapitel utvivlsomt står svagere end sine to forgængere, så er der langtfra konsensus om, hvilken af de to første film som er bedst.

Både den første "The Godfather" og "The Godfather Part II" betragtes af mange kritikere og filmentusiaster som to af de bedste film nogensinde – i skrivende stund står de p.t. som #2 og #4 på IMDb's oversigt over filmhistoriens 250 bedste film.

Og i et længere interview med forretningsmanden David Rubenstein på en scene i New York afslørede Al Pacino, der spillede gangsterbossen Michael Corleone i Coppolas trilogi, at han er enig med IMDb-brugernes rangering – med andre ord: Seriens første film er den bedste.

Læs også: Francis Ford Coppola bruger 810 mio. kroner fra egen lomme på at finansiere sit næste projekt

"Toeren er ikke den bedste," sagde Pacino og fortsatte: "Men den er mere... kunstnerisk eller et eller andet. Jeg har ikke lyst til at nedgøre den, for jeg medvirker trods alt i den sammen med De Niro, men samtidigt er det en anderledes film.

"'The Godfather' er mere underholdende. Jeg genså den for nylig, og der foregår altid to-tre ting samtidigt i en scene. Historien er altid i gang, og man ved ikke, hvad der kommer til at ske. Det er historiefortælling af højeste karat. 'The Godfather Part II' er anderledes, dyster, langsom. Men den er stadig en glimrende film, er jeg nødt til at sige."

Den snart 83-årige Pacino afslørede også, at han er i gang med at skrive sin selvbiografi. Han afviste også nogle gamle, sejlivede rygter om, at han ikke tog til Oscar-ceremonien i 1973, fordi han var utilfreds med, at Marlon Brando var nomineret i Bedste hovedrolle-kategorien, mens Pacino selv var nomineret i Bedste birolle-feltet. Brando vandt i øvrigt i sin kategori.

Og så kunne Pacino fortælle, at tv-serien "The Offer", som udkom sidste år og skildrede den første "The Godfather"-films tilblivelse, er omtrent 50% sandfærdig.

Men talte Pacino sandt, da han sagde, at "The Godfather" er bedre end "The Godfather Part II"? Det får I brugere mulighed for at svare på om lidt her på siden...

Kommentarer

Al Pacino: Den første "Godfather" er den bedste

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen