Christopher Nolan siger "nej" til at lave flere superheltefilm

Vi kan altså godt skyde en hvid pil efter en "The Dark Knight Returns" med en aldrende Christian Bale...

Netop nu er Christopher Nolan aktuel med "Oppenheimer" – det autentiske krigsdrama om fysikeren J. Robert Oppenheimer og hans kamp for at udvikle atombomben før nazisterne under 2. verdenskrig.

Nolan er så absolut en af filmbranchens største instruktørnavne, og han er en af de eneste, der kan sælge en film PR-mæssigt blot ved brug af netop sit navn. Og det skyldes selvsagt mandens perlerække af hits, herunder hans tre Batman-film: "Batman Begins", "The Dark Knight" og "The Dark Knight Rises".

Det er 11 år siden, at Nolan senest dansede i måneskinnet med nattens ridder, men hvis man havde sat snuden op efter en potentiel fjerde Batman-film af den snart 53-årige filmmager, så har vi nedslående nyt:

Under en spørgerunde på YouTube blev Nolan direkte adspurgt, om han havde tænkt sig at lave flere superheltefilm, og her svarede instruktøren prompte og direkte: "Nej". Det skriver Variety.

Læs også: Christian Bale er klar på at spille Batman igen – hvis Christopher Nolan instruerer

I Nolans tre Batman-film blev DC-helten spillet af Christian Bale, og tilbage i sommeren 2022 fastslog den walisiske skuespiller, at han faktisk var frisk på at iføre sig superheltekostumet igen, hvis Nolan også var klar på at instruere ham i rollen igen.

Men Nolan er altså færdig med superheltegenren. Nolan producerede i øvrigt (og var med til at udarbejde historien til) Zack Snyders Superman-film, "Man of Steel", fra 2013. Han var også executive producer på Snyders "Batman v Superman: Dawn of Justice" og "Justice League".

I selvsamme interview blev Nolan spurgt, om han havde tænkt sig at lave en tv-serie en dag. Det takkede Nolan også nej til. Til gengæld afviste han at svare, da han blev spurgt, om han var interesseret i at lave en "Star Wars"-film en dag. Apropos franchises, så har Nolan altid drømt om at lave en James Bond-film, og det er stadig ikke et helt urealistisk scenarie jvf. nyere interviews.

Nolans "Oppenheimer" kan netop nu opleves i adskillige danske biografer – herunder FORMAT Biograf, som viser den i knivskarp 4K. Book billetter her.

Kommentarer

Christopher Nolan siger "nej" til at lave flere superheltefilm

 • ★★★0

  Nice.

  NSF25-07-23 08:01

 • ★★★★★★0

  Øv

  Wayne25-07-23 08:25

 • ★★★★0

  Godt

  Gasivodo25-07-23 16:15

 • ★★★0

  YES!

  Essal25-07-23 16:37

 • 0

  Ikke for at jeg har behov for flere superheltefilm fta hans side, men lidt mærkeligt at afvise noget. Hvad nu hvis han blev præsenteret for et fantastisk manuskript, eller selv kom på en fantastisk ide, så ville han afvise det fordi han ikke længere laver superheltefilm?

  Jeg kunne godt se ham lave en origin story til en af skurkene i Batman universet, men hvis han ikke vil have noget med det at gøre mere, så må han selv om det.

  Johnny4225-07-23 20:59

 • 0

  Jeg har været forelsket i hans Dark Knight-trilogi i mange år, men den falmer i gunst efter for mange gensyn.

  Hans miljøer og historier er gode, fantastiske. Hans actionscener knap så gode. Det er ofte et stort rod.

  Faldet fra bygningen i 2'eren, slåskampe med vagter, da han skal arrestere Lau, hvor alle står og venter, og ikke mindst de tåkrummende kampscener med Banes mænd, både på taget efter at have reddet Catwoman og senere i det store opgør i gaderne.

  Nickell26-07-23 00:37

 • ★★★★★★1

  The Dark Knight er for mig stadig den ultimative superheltefilm - trods dens fejl.

  Wayne26-07-23 07:47

 • ★★★★★0

  Der er en del superheltefilm, jeg foretrækker over The Dark Knight, men den er bestemt god i mine øjne også. Men den ultimative superheltefilm? Tror sgu ikke, jeg har sådan en. Watchmen, The Crow og Spider-verse filmene er i hvert fald blandt favoritterne. Og så er der dem, der regner Donnie Darko som en superheltefilm, så ville den også ligge i toppen her.

  David Lund26-07-23 08:28

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen