Den næste "Paranormal Activity" bliver (nok) den sidste

Ifølge gyserproduceren Jason Blum så bliver den 8. "Paranormal Activity" den sidste i rækken.

Tilbage i 2007 var det nok de færreste, der spåede, at found footage-gyseren "Paranormal Activity" – uden én eneste stjerne foran kameraet og med et budget på sølle 15.000 dollars – ville avle en vaskeægte filmfranchise med (i skrivende stund) syv film på samvittigheden og en global biografomsætning på cirka 900 mio. dollars.

Den oprindelige "Paranormal Activity" brugte sin nichegenres virkemidler enormt effektivt til at skildre, hvordan spøgelser terroriserer et kærestepar i et typisk amerikansk hjem, hvor vi overværer rædslerne via beboernes overvågningskameraer.

Den samme opskrift er blevet genbrugt adskillige gange siden da, men franchisens popularitet – både blandt filmentusiaster og kritikere – er afgjort dalet de sidste 15 år.

I et nyt interview med Variety konstaterer gysersagaens hovedproducer, Blumhouse-chefen Jason Blum, endda: "Nu må det være nok. Den sidste 'Paranormal Activity'-film var forfærdelig."

Læs også: "Insidious 5" får endelig en premieredato

Blum refererer til sidste års "Paranormal Activity: Next of Kin", som udkom direkte på Paramount+ og både blev revset af kritikere og fans.

Men gysersagaens næste del, som bærer titlen "Paranormal Activity: The Other Side", er netop nu ved at blive skruet sammen. Men Blum indikerer altså, at overvågningskameraerne bliver slukket permanent efter dén film.

Blum siger dog, at hvis en instruktør, han elsker – såsom "Sinister"-bagmanden Scott Derrickson – pludselig ringer og præsenterer en fed idé til en ny "Paranormal Activity"-film, så er produceren potentielt frisk på at vække ånderne til live igen.

Blum er i årenes løb blevet kendt for at producere ekstremt succesfulde gysere for ekstremt få penge, hvor en stor del af indtægten går til filmholdet og skuespillerne efter biografpremieren – Blum har alt fra horror-hits som "Insidious", "The Purge" og "Happy Death Day" til mere seriøse dramaer som "Whiplash", "BlacKkKlansman" og "Get Out" på CV'et.

Men hvad skræmmer egentlig Jason Blum? "Donald Trump", svarer Blum, da Variety spørger ham. "Ingen er mere uhyggelig end ham."

Kommentarer

Den næste "Paranormal Activity" bliver (nok) den sidste

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen