Moovy TV: Interview med manden bag den mest uhyggelige film nogensinde!

En gruppe videnskabsfolk fastslog for nylig, at Scott Derricksons "Sinister" er filmhistoriens mest skræmmende film – vi har talt med dens skaber!

For få uger siden fastslog et engelsk, videnskabeligt studie, at gyseren "Sinister" fra 2012 er horror-genrens mest nervepirrende film til dato.

I alt 50 forsøgspersoner var blevet udsat for 120 timers gyserfilm, og undervejs blev deltagernes hjerterytmer målt, og "Sinister" skabte altså de største udslag på måleudstyret.

I filmen spiller Ethan Hawke en forfatter, der flytter ind i et hus, hvor der er blevet begået en forfærdelig forbrydelse. Og imens han efterforsker sagen, begynder onde kræfter, inklusive den gruopvækkende dæmon Bughuul, at terrorisere forfatteren og hans familie.

Læs også: "Sinister"-instruktør laver ny gyser for Blumhouse

I kølvandet på det videnskabelige studie har vi her på Moovy besluttet os for at hylde "Sinister"-franchisen og gysergenren som helhed via diverse anmeldelser, artikler og afstemninger, og i dag bringer vi et dybdeborende arkiv-interview med manden bag den første "Sinister": Scott Derrickson.

Derrickson er i dag nok bedst kendt for at have instrueret Marvel-hittet "Doctor Strange", men gysergenren har altid været filmmagerens foretrukne domæne, og han har også lavet bl.a. "Hellraiser: Inferno", "Deliver Us from Evil" og "The Exorcism of Emily Rose".

Vi mødte Derrickson op til premieren på "Sinister", som han i øvrigt både skrev og instruerede. Det blev til en lang og spændende snak om gysergenrens bedste film og blakkede ry (og hvorfor det til dels er fortjent), creepy lyd og musik, skeptiske skuespillere og norsk dødsmetal:

Kommentarer

Interview med manden bag den mest uhyggelige film nogensinde!

 • ★★★★★0

  Har efterhånden lavet hundredvis af interviews, men jeg synes stadig, at dette er et af de absolut bedste, jeg har fået med hjem. Derrickson er bare så knivskarp, åben og herligt reflekterende. Og jeg gad VIRKELIG godt tale med ham igen her i 2020, nu hvor hans ønske i forhold til gysergenren (at flere unge instruktører er nødt til at BLIVE inden for genren og vitterligt have lyst til at højne den) på sin vis er kommet i opfyldelse takket være Jordan Peele, Ari Aster, Robert Eggers etc. Gad vide, hvad han mon tænker i dag...

  Og så glæder jeg mig naturligvis meget til hans næste gyser for Blumhouse.

  The Insider28-11-20 12:28

 • 1

  Rigtig interessant interview. Og som Johan siger ovenfor, så er Scott meget reflekteret og spændende at høre udfolde sig. Good stuff. 

  Patriarch 7-02-21 09:04

 • ★★★★★0

  Rigtig interessant interview. Og som Johan siger ovenfor, så er Scott meget reflekteret og spændende at høre udfolde sig. Good stuff. 

  Taaaaaaak!

  The Insider 7-02-21 10:10

 • 0

  Den bedste måde, at vurdere, hvorvidt en film er uhyggelig, er ved, at se filmen uden lyd - man kan sagtens følge med i handlingen i under-teksterne - og, hvis man stadig synes, at filmen er uhyggelig - så er den nok rigtigt uhyggelig i sin helhed...

  Pistolprinsen18-03-21 20:40

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen