Film- og spilrettighederne til "Ringenes herre" er til salg

Ser du dig selv som den næste Peter Jackson? Så er det på tide at finde pengepungen frem!

I den kommende weekend får vi efter sigende den første trailer til Amazons længe ventede "Ringenes herre"-serie, og en ny animeret spillefilm baseret på J.R.R. Tolkiens klassiske fantasy-fortælling er også på vej.

Men hvem ved, hvad fremtiden derudover vil bringe? Måske lige netop din filmiske fortolkning af Tolkiens eventyrlige saga om Midgård og magtringene?

Spil- og filmrettighederne til "Ringenes herre"-universet sættes i hvert fald snart til salg. Det skriver bl.a. Variety, som fastslår, at den afdøde filmproducer Saul Zaentzs gamle selskab (der købte rettighederne for flere årtier siden og bl.a. lancerede "Ringenes herre"-biograftegnefilmen i 1978) har valgt at auktionere film- og spil-rettighederne til en af fiktionshistoriens allerstørste titler.

Se også: "Ringenes herre: Magtringene" – 19 nye karakterplakater giver os et smugkig på fantasy-seriens persongalleri

Du skal dog både være hurtigt og usædvanligt rig, hvis du skal overtage rettighederne – processen går allerede i gang her i denne uge, og Variety gætter på, at man skal betale minimum 2 mia. dollars (cirka 13 mia. kroner) for rettighederne.

Men idet "Ringenes herre" har genereret så stor profit og succes på spil-, film- og formentlig snart også tv-fronten, er der sikkert adskillige selskaber, som står i kø for at betale den enorme sum. Til sammenligning overførte Disney omkring 4 mia. dollars til George Lucas for rettighederne til "Star Wars".

Variety gætter på, at Amazon Studios – som netop producerer og lancerer den kommende "Ringenes herre: Magtringene" til Prime Video – nok er særligt interesserede i at overtage rettighederne.

Som køber får man lov til at lave alt fra film og spil til merchandise og forlystelsesparker, der bruger elementer, fortællinger og karakterer fra Tolkiens historier.

Filmselskabet Warner Bros. – der ejer New Line Cinema, som lavede Peter Jacksons "Ringenes herre"-film – fastholder dog retten til at udvikle flere "Ringenes herre"-film i fremtiden.

Variety skriver da også, at der længe har udspillet sig en konflikt mellem Warner Bros., Tolkiens bo og Saul Zaentzs selskab i forhold til diverse rettighedsspørgsmål. Men hvis det stod til os, så ville vi købe rettighederne og prompte lave "Ringenes herre: The Musical" med garanterede megahits som "Wake Me Up Before You Frodo"!

Kommentarer

Film- og spilrettighederne til "Ringenes herre" er til salg

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen