James Earl Jones er færdig med at lægge stemme til Darth Vader

Skuespilleren, der gjorde Vaders dybe røst berømt i de originale "Star Wars"-film, er klar til at give stafetten videre.

James Earl Jones har en af filmhistoriens mest velkendte og særprægede stemmer. Især én stemme har for længst udødeliggjort den 91-årige veteran: Darth Vaders faretruende røst i George Lucas' originale "Star Wars"-trilogi.

Det var den tårnhøje David Prowses fysik og gestikulationer, der sammen med Jones' intimiderende stemme gjorde Darth Vader til den fantastiske skurk, han var og er.

James Earl Jones debuterede som den ikoniske skurk i 1977, og han har i årenes løb fortsat med at lægge stemme til Vader både på biograflærredet og tv-skærmen.

Læs også: Darth Vader-skuespilleren David Prowse er død, 85 år gammel

Sidst veteranen kunne høres som den mørke Sith Lord på filmfronten var i "Rogue One: A Star Wars Story" i 2016. Jones er også krediteret for sit arbejde på "Obi-Wan Kenobi"-serien, som udkom i maj. Her brugte filmskaberne arkivmateriale og AI-teknologi til at genskabe lyden af Darth Vaders stemme, mens James Earl Jones var med i processen som en slags guide.

Skuespilleren gav i den forbindelse Lucasfilm tilladelse til også i fremtiden at bruge arkivoptagelser af hans stemme, da Jones, ifølge Matthew Wood fra Lucasfilm, "ønsker at Vader skal leve videre."

Det betyder angiveligt, at James Earl Jones er klar til at sige farvel til rollen som Darth Vader og formentlig har lagt stemme til figuren for sidste gang.

Vi har dog heldigvis næppe set det sidste til Vader på film- og seriefronten, og hvem ved, om den legendariske filmskurk pludselig dukker op i serierne "Andor" eller den kommende "Ahsoka"?

Kommentarer

James Earl Jones er færdig med at lægge stemme til Darth Vader

  • ★★★★★★2

    James Earl Jones har en legendarisk stemme, uden ham var Vader næppe blevet lige så frygtindgydende.

    På en måde trist og mærkeligt at vi skal høre hans stemme digitalt i fremtiden - men hellere det end at de caster en ny til jobbet...

    Wayne26-09-22 10:37

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen