Noomi Rapace får rollen som Hamlet i "Grænse"-instruktørs kommende version

Ali Abbasi planlægger et alternativt take på Shakespeares klassiske skuespil.

Iransk-danske Ali Abbasi, der i 2018 høstede roser for den ukonventionelle "Grænse", har nu løftet lidt af sløret for sit næste projekt. Den 39-årige instruktør pønser nemlig på en filmfortolkning af William Shakespeare-klassikeren "Hamlet".

Det bliver dog en alternativ version af stykket, vi kan se frem til fra Abbasis hånd. Til hovedrollen som prins Hamlet har han nemlig udset sig den svenske skuespillerinde Noomi Rapace, der brød igennem som Lisbeth Salander i filmatiseringerne af Stieg Larssons "Millennium"-bogserie.

Læs også: Daisy Ridley og Naomi Watts er med i film om Hamlets kone, "Ophelia"

Shakespeares skuespil, som er løst baseret på danske myter, kredser om prinsen Hamlet, der må tage hævn over sin onkel, da han finder ud af, at onklen var manden bag mordet på kongen – Hamlets far.

Ali Abbasi udtaler selv om sit projekt: "Shakespeare stjal historien om Hamlet fra os. Nu er det vores tur til at tage den tilbage og lave en version, der er så sindssyg og blodig, at den får ham til at vende sig i sin grav. 'Let's make Hamlet great again!'"

Sjón Sigurdsson, som har været med til at skrive Robert Eggers' kommende vikingefilm "The Northman", leverer manuskriptet til "Hamlet".

Optagelserne til filmen er sat til at blive skudt i gang i efteråret 2021.

Kommentarer

Noomi Rapace får rollen som Hamlet i "Grænse"-instruktørs kommende version

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen