Ny trailer til anmelderrost, dansk antikrigsfilm

I disse dage nyder den danske film “Under sandet” stor international opmærksomhed på filmfestivalen i Toronto. Fra de store amerikanske filmmagasiner og toneangivende anmeldere var der stor begejstring for det danske drama ved verdenspremieren torsdag aften i Toronto, hvor den åbnede festivalens nye internationale konkurrenceprogram, Platform.

Martin Zandvliets “Under sandet” dækker over et hidtil ufortalt kapitel af den danske efterkrigstidshistorie og tager sin begyndelse i dagene efter den tyske kapitulation i maj 1945. Mens de tyske soldater bevæger sig ned gennem Jylland og mod grænsen, i god tro om at krigen er overstået, så overdrager en engelsk konvoj flere hundrede helt unge tyske krigsfanger i danskernes varetægt. De er udset til at gøre det "beskidte arbejde" - at fjerne de tusindvis af landminer, som den tyske besættelseshær havde gravet ned i sandet langs den Jyske Vestkyst som et værn mod en mulig engelsk invasion.

I filmen får den danske sergent Carl Leopold Rasmussen (Roland Møller) overdraget kommandoen over den tyske deling. Igennem fem lange krigsår har han, ligesom danskerne, oparbejdet en indestængt vrede mod besættelsesmagten. Nu får han til opgave at føre drengene igennem en mission, der kan koste dem alle livet. For Carl bliver det ikke bare kampen om liv og død, men også om had, tilgivelse og forsoning. Alle temaer, som for øjeblikket synes meget aktuelle, både i dansk og international sammenhæng.

“Under sandet”, som får dansk premiere 3. december, er Zandvliets tredje spillefilm. I 2009 debuterede han med den prisbelønnede film “Applaus” og i 2011 fulgte “Dirch”, som blev en af årets mest sete film.

Kommentarer

Ny trailer til anmelderrost, dansk antikrigsfilm

 • ★★★★★0

  Det lader da til at være et interessant udgangspunkt. Det bliver nok en af de få danske film, jeg rent faktisk får set.

  David Lund15-09-15 16:50

 • ★★★★1

  ..at en Oldschool kriminel kan ende med en så god tysk udtale..WOW! Han valgte den forkerte branche..   

  Gasivodo15-09-15 21:59

 • ★★★★1

  ..at en Oldschool kriminel kan ende med en så god tysk udtale..WOW! Han valgte den forkerte branche..   

  Gasivodo15-09-15 22:41

 • ★★★★1

  hattrick? Har det tydeligvis svært med nye ting..:-(

  Gasivodo16-09-15 00:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen