"Parasite"-stjernen Lee Sun-kyun er død, 48 år gammel

Den sydkoreanske skuespiller har formentlig taget sit eget liv, rapporterer Sydkoreas myndigheder.

For godt tre år siden var skuespilleren Lee Sun-kyun med til at skrive historie, da han sammen med resten af castet i Bong Joon Hos "Parasite" stod på scenen i Hollywoods Dolby Theatre, efter at filmen havde vundet Oscar for Bedste film – vel at mærke som den første ikke-engelsksprogede produktion nogensinde.

Men i dag kom den tragiske nyhed, at Lee er blevet fundet død i sin bil i nærheden af en af Seouls parker. Myndighederne har endnu ikke annonceret selvmord som dødsårsag, men de fortæller, at Lees familie tog fat i politiet, efter at de fandt et selvmordsbrev i skuespillerens hjem.

Ifølge BBC havde politiet siden oktober efterforsket, om Lee havde taget stoffer – marihuana og ketamin – på en bar i Seoul. Skuespilleren benægtede selv anklagerne og hævdede, at stedets værtinde havde givet ham stoffer uden at informere ham om, at der var tale om ulovlige rusmidler.

Efterfølgende narkotests leverede negative eller uklare resultater, og Lee havde selv anmodet om at blive underlagt en løgnedetektor. Han var blevet afhørt tre gange af politiet – inklusive hele 19 timer i streg i lørdags.

Selvom efterforskningen ikke var slut endnu, så var Lees offentlige image som dadelfri familiefar blevet knust, og han var blevet fyret fra adskillige projekter – inklusive thriller-serien "No Way Out" – mens plakater og reklamer med Lee blev fjernet rundt omkring i Sydkorea, hvor kendisser skal leve op til nogle helt særlige høje standarder i forhold til deres opførsel. Ryger man marihuana, risikerer man også 5 års fængsel.

I "Parasite" brillerede Lee i rollen som en velhavende familiefar i et imponerende designerhjem, som bliver overtaget af en fattig familie fra slummen, der foregiver at være stedets ægte ejere.

Ud over "Parasite" medvirkede Lee bl.a. i Apples første sydkoreanske tv-serie, "Dr. Brain", og han blev Emmy-nomineret for sin præstation. Han medvirkede også i sydkoreanske hits som tv-serien "Payback", katastrofefilmen "2036 Apocalypse Earth" og krimien "A Hard Day".

Seouls politienhed beklager, at Lee er gået bort midt under deres efterforskning, som de insisterer på blev udført med hans samtykke.

Lee efterlader sig sin hustru, skuespilleren Jeon Hye-jin, og deres to børn.

Kommentarer

"Parasite"-stjernen Lee Sun-kyun er død, 48 år gammel

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen