Skuespilleren Ray Stevenson, kendt fra "RRR", "Rome" og "Thor", er død – 58 år gammel

Den nordirske skuespiller spillede også hovedrollen i tegneseriefilmen "Punisher: War Zone" og har en stor skurkerolle i den kommende "Star Wars"-serie "Ahsoka".

Variety har bekræftet med Ray Stevensons pressesekretær, at skuespilleren netop er gået bort i en alder af blot 58 år. Dødsårsagen er i skrivende stund ukendt, men Stevenson befandt sig i Italien, hvor han de seneste dage har arbejdet på actionfilmen "Cassino".

Stevenson har ikke mange store hovedroller på CV'et, men han spillede trods alt Marvels populære antihelt Frank Castle i "Punisher: War Zone" – en film, som blev slagtet af kritikerne, men hvor Stevensons præstation trods alt modtog en masse ros.

Og apropos tegneseriefilmatiseringer, så er Stevenson nok bedst kendt for rollen som den heroiske Volstagg, en af Thors tætteste venner, i Marvels tre første "Thor"-film.

Stevenson medvirkede også i adskillige store tv-serier – han spilede den romerske soldat Titus Pullo i 22 afsnit af HBO's "Rome", og han har også medvirket i bl.a. "Vikings", "Black Sails" og "Dexter".

Og det er blot få uger siden, at vi så Stevenson på scenen i London under dette års Star Wars Celebration. Stevenson lagde stemme til mandalorianeren Gar Saxon i "Star Wars: The Clone Wars" og "Star Wars: The Clone Wars", og under den nylige "Star Wars"-event stod Stevenson ved siden af bl.a. vor egen Lars Mikkelsen og resten af castet i den kommende "The Mandalorian"-spin-off "Ahsoka", som kickstartes på Disney+ i august.

Vi ved ikke meget om Stevensons rolle i "Ahsoka", ud over at han spiller en af seriens skurke – en skummel fyr ved navn Baylan Skoll. Det er sandsynligt, at alle seriens optagelser allerede er i kassen.

Stevenson overtog også Kevin Spaceys rolle i det historiske drama "1242: Gateway to the West", men det er uvist, hvad der sker med de projekter, som Stevenson endnu ikke havde færdiggjort.

Ovenpå nogle mindre tv-roller debuterede Stevenson som filmskuespiller i Paul Greengrass' "The Theory of Flight" i 1998. Han blev nomineret til en Saturn-pris for sin præstation som hovedskurken i 7. sæson af seriemorderserien "Dexter": den ukrainske storforbryder Isaak Sirko.

Stevenson efterlader sig tre børn.

Kommentarer

Skuespilleren Ray Stevenson, kendt fra "RRR", "Rome" og "Thor", er død – 58 år gammel

 • 0

  Virkelig en trist nyhed. Jeg har altid synes han var dygtig, siden jeg først lagde mærke til ham i Rome, da den udkom. 

  Alt for tidligt :'(

  Casanova_Frankenstein22-05-23 20:52

 • ★★0

  Det gjorde mig ked af at læse. Han så så glad ud til Star Wars Celebration sammen med Lars. 

  Jeg vil se frem til at se ham i Ahsoka. For sidste gang. :-( 

  The Paki Don22-05-23 20:55

 • ★★★0

  Så trist - blev også fan af ham via rollen i Rome. Har desuden lige set ham i en ok birolle i Memory (2022). RIP.

  Gormanden22-05-23 21:26

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen