Skuespilleren Tom Sizemore, kendt fra "Saving Private Ryan" og "Heat", er død – 61 år gammel

Sizemores familie valgte at slukke for skuespillerens respirator, efter at en aneurisme i hjernen havde lagt ham i koma tilbage i februar.

Den 18. februar blev skuespilleren Tom Sizemore pludselig ramt af en aneurisme i hjernen, mens han befandt sig i sit hjem i Los Angeles, hvorefter han blev indlagt på et hospital i Burbank, Californien, i en komatøs tilstand.

Den 27. februar blev Sizemores familie fortalt, at der ikke længere var noget håb om bedring, og at de anbefalede at slukke for skuespillerens respirator. Den opfordring accepterede familien i går, fredag, hvor Sizemore altså gik bort i en alder af 61 år. Det skriver Variety.

Sizemore var særligt kendt for at spille stærke, frembrusende mænd, som var drevet af en ukuelig loyalitet. Den slags roller spillede han bl.a. i Michael Manns "Heat", hvori han spillede et medlem af Robert De Niros forbryderbande, mens han spillede Tom Hanks' højre hånd i Steven Spielbergs Oscar-belønnede krigsfilm, "Saving Private Ryan".

Som en ung mand i 1980'erne besluttede Sizemore sig for at prøve kræfter med skuespillerfaget. En af hans første, små roller var i Oliver Stones "Født den 4. juli", hvori han spillede en Vietnam-veteran.

Han havde en lige så lille rolle i actionklassikeren "Point Break", før hans karriere for alvor kom op i omdrejninger takket være præstationer i 90'er-hits som "Passager nr. 57", "True Romance", "På skudhold", "Wyatt Earp", "Natural Born Killers", "Strange Days", "Enemy of the State" og førnævnte "Saving Private Ryan" og "Heat".

Han samarbejdede også med Martin Scorsese på "Nattens skygger" og spillede også heroiske soldater i Ridley Scotts "Black Hawk Down" og Michael Bays "Pearl Harbor".

Sizemores karriere gik ned ad bakke efter årtusindskiftet, hvor han i både 2003 og 2017 blev dømt for at have overfaldet sine daværende kærester. Han er også flere gange blevet arresteret for besiddelse af narkotiske stoffer og har i flere ombæringer forsøgt at komme sit stofmisbrug til livs. Han skrev selvbiografien "By Some Miracle I Made It Out of There" i 2013 om netop disse prøvelser.

Ifølge IMDb nåede Sizemore at indspille nogle scener til den kommende 6. (og sidste) sæson af tv-serien "Cobra Kai".

Sizemore efterlader sig sine to børn, Jagger og Jayden.

Kommentarer

Skuespilleren Tom Sizemore, kendt fra "Saving Private Ryan" og "Heat", er død – 61 år gammel

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen