Moovy TV: Bag om "Babylon" med storfilmens skabere

Vi taler med skuespilleren Jean Smart, klipperen Tom Cross, kostumieren Mary Zophres, scenografen Florencia Martin og komponisten Justin Hurwitz.

I torsdags landede "Babylon" med et brag i de danske biografsale – en både balstyrisk, betagende og bevægende hyldest til Hollywoods guldalder.

Den stjernespækkede storfilm er instrueret af Damien Chazelle ("Whiplash", "La La Land", "First Man") og bugner af smukke kulisser, kostumer og musiknumre, og dens talrige elementer er blevet vævet sammen på elegant vis i klipperummet.

Derfor er vi selvsagt begejstrede over, at vi netop har interviewet en af filmens stjerner, Jean Smart ("Watchmen"), samt scenografen Florencia Martin, kostumieren Mary Zophres, komponisten Justin Hurwitz og klipperen Tom Cross.

Læs også: Moovys anmeldelse af "Babylon"

Der er altså tale om flere af de absolut dygtigste filmfolk inden for deres respektive fag – Hurtwitz og Cross har tilmed tidligere vundet Oscars for deres arbejde på Chazelles forrige film.

Og vi diskuterer bl.a. filmmediets udødelighed med Smart, badekåber og heldragter i "The Big Lebowski" med Zophres, kæmpe elefanter med Martin, filmkomponisters svære balancegange med Hurwitz og stilhedens særlig betydning med Cross.

Husk i øvrigt at lytte til Moovy Podcasts særlige afsnit om oldtidens Hollywood, som fungerer som en blændende optakt til en svingom med "Babylon" i biffen.

"Babylon" kan bl.a. opleves i 4K med Atmos-lyd i FORMAT Biograf – book dine billetter her. Vores omfangsrige og dybdeborende videoindslag om filmens skabelse kan du se her:

Kommentarer

Bag om "Babylon" med storfilmens skabere

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen