Taika Waititi: Jeg lavede "Thor: Ragnarok", fordi jeg var fattig og lige var blevet far

"Jeg havde ingen interesse i at lave nogen af de film," siger den newzealandske auteur om sit Marvel-eventyr.

For nylig konstaterede instruktøren Taika Waititi, at han ikke overvejer at instruere den næste (og femte) Marvel-solofilm om tordenguden Thor, selvom han tidligere har betegnet sig selv som "helt klar" på at lave en fortsættelse til sine Marvel-hits, "Thor: Ragnarok" og "Thor: Love and Thunder".

Og nu fastslår den newzealandske Oscar-vinder, at han faktisk ikke engang havde lyst til at lave "Thor: Ragnarok", da Marvel tilbød ham projektet for et lille årti siden.

I podcasten Smartless – som bl.a. har "Arrested Development"-stjernerne Will Arnett og Jason Bateman som værter – fortæller Waititi, at der var et par helt særlige årsager til, at han alligevel takkede ja til tjansen.

Læs også: Taika Waititi: Jeg og mine film er glemt om 15-20 år

"Ved I hvad? Jeg havde ingen interesse i at lave nogen af de film," fortæller Waititi, som med "de film" refererer til Marvels succesfulde MCU-saga, som blev kickstartet med "Iron Man" tilbage i 2008.

Før "Thor: Ragnarok" udkom i 2017 var Waititi primært kendt for skæve, kritikerroste komedier fra sit newzealandske hjemland såsom "Eagle vs Shark", "What We Do in the Shadows" og "Hunt for the Wilderpeople" samt den musikalske kultserie "Flight of the Conchords".

"Marvel var ikke en del af min karriereplan som auteur," fortsætter Waititi, "men jeg var fattig, og jeg havde netop fået mit andet barn, og jeg tænkte: 'Det her er en glimrende mulighed for at brødføde mine børn.'"

Waititi var heller ikke fan af Marvels "Thor"-tegneserier, før han tog hul på projektet: "Lad os se sandheden i øjnene – Thor var nok den mindst populære franchise. Jeg læste aldrig 'Thor'-tegneserier som barn. Når jeg bladrede igennem hæfterne, tænkte jeg bare 'ad', og så lavede jeg noget research og læste et 'Thor'-hæfte på 18 sider, eller hvor langt det nu engang var, og karakteren gjorde mig stadig helt forvirret."

Men var Marvel Studios mon bange for at hyre en kreativ krudttønde som Waititi?

"Jeg tror ikke, at de havde andre veje at gå," svarer Waititi. "Jeg tænkte: 'De har kaldt mig ind, de skraber virkelig bunden.'"

Moovy TV interviewede Waititi – og skuespillerne Natalie Portman og Tessa Thompson – op til premieren på "Thor: Love and Thunder" sidste år. Det interview kan I se her:

Kommentarer

Taika Waititi: Jeg lavede "Thor: Ragnarok", fordi jeg var fattig og lige var blevet far

 • 0

  Han lavede til gengæld en af de bedste film hos MCU. Thor er for mig total camp og cheesy, så han rammer den helt rette tone med Ragnarok ved at lave en fjollet film som er lidt over the top, men alligevel hysterisk morsom

  Kiyonji29-11-23 09:14

 • 0

  Jeg har aldrig forstået hadet til 'Thor' filmene - bortset fra 'Love & Thunder' så er de efter min mening de sjoveste og bedste i MCU.

  Pistolprinsen29-11-23 12:25

 • ★★★★★★0

  Jeg har aldrig forstået hadet til 'Thor' filmene - bortset fra 'Love & Thunder' så er de efter min mening de sjoveste og bedste i MCU.

  Der var vel ikke den helt store humor i de første to Thor film?

  Wayne29-11-23 12:40

 • ★★★0

  Der var vel ikke den helt store humor i de første to Thor film?

  Jo det var der nu :) Men ikke så dominerende og fjollet som med Waititi.

  Gormanden29-11-23 18:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen