Taika Waititi: Jeg og mine film er glemt om 15-20 år

Den newzealandske Oscar-vinder er bestemt ikke besat af sin succes eller sit eftermæle.

En af de seneste års suverænt mest omtalte filmmagere er Taika Waititi.

Den 47-årige newzealænder vandt i 2021 en Oscar for sit manuskript til den satiriske og sorthumoristisk krigskomedie "Jojo Rabbit", og han er for længst blevet et populært kultur- og stilikon takket være indie-perler som "Hunt for the Wilderpeople" og "What We Do in the Shadows", komedieserier som "Reservation Dogs" og "Our Flag Means Death" samt Marvel-hittene "Thor: Ragnarok" og "Thor: Love and Thunder".

Med en så broget og succesfuld filmkarriere er det umiddelbart utænkeligt, at Waititi går i glemmebogen lige foreløbigt. Men i et længere og fascinerende interview med The Hollywood Reporter afslører Waititi, at han ikke forventer at være en del af zeitgeisten særligt længe.

Se også: Første festlige trailer til Taika Waititis fodboldkomedie: "Next Goal Wins"

"Jeg er 47 år gammel," konstaterer Waititi og fortsætter: "Åh Gud, fjern presset. Folk er så besatte af likes og af at efterlade et eftermæle. At blive husket. Men sandheden er, at ingen kommer til at huske os."

Waititi bruger en helt særlig filmklassiker til at understrege sin tese: "Hvad hedder instruktøren bag 'Casablanca'? Den er formentlig en af de bedste film nogensinde. Ingen kender hans navn. Hvorfor fuck skulle nogen så huske mig? Så lad os bare leve livet og lave nogle film. De er forældede og irrelevante om 15-20 år, og det samme er jeg. Så dør jeg, og så kan en anden tage over."

Hvis du er interesseret i Waititi og hans værker, så anbefaler vi absolut, at I læser det komplette interview, hvor instruktøren taler meget mere om sine film, sin livsfilosofi og sine inspirationskilder.

Waititi afslører også, at han stadig arbejder på et manuskript til en "Star Wars"-film, som vi tidligere har omtalt her på Moovy. Du kan i øvrigt se traileren til hans næste film, den autentiske fodboldkomedie "Next Goal Wins", her. Og herunder kan I se Moovy TV's eget interview med Waititi fra sidste år op til premieren på "Thor: Love and Thunder":

PS. "Casablanca" blev naturligvis instrueret af Michael Curtiz, som også lavede "The Adventures of Robin Hood" med Errol Flynn.

Kommentarer

Taika Waititi: Jeg og mine film er glemt om 15-20 år

 • ★★★★★0

  Hvad hedder instruktøren bag 'Casablanca'?


  Michael Curtiz har sgudda lavet flere gode film!

  David Lund 6-06-23 08:48

 • ★★★★★0


  Michael Curtiz har sgudda lavet flere gode film!

  Jeg tror ikke det er os filmnørder han tænker på med den kommentar. Men Taika falder i den sproglige fælde at bruge “Ingen” og “Alle” når man generalisere.

  Kruse 6-06-23 09:04

 • ★★★★★0

  Jeg ser mig selv som en relativt vidende filmnørd, og jeg måtte altså tjekke IMDb :-/

  Vi ses om 20 år, hvor I kan se Moovy TV's voxpop fra Strøget: "Husker du, hvem der lavede Casablanca eller Thor: Love and Thunder?"

  The Insider 6-06-23 09:16

 • ★★★★★★0

  De fleste film bliver vel glemt med tiden, også dem der umiddelbart var populære i samtiden.

  Guldager 6-06-23 10:32

 • ★★★★★★0

  Men af og til funderer jeg da over, hvilke film fra dette årti, der har/får klassiker-status. Det er jo svært at vurdere, men er helt sikker på, at  LOTR-trilogien bliver husket i en del år endnu

  Guldager 6-06-23 10:35

 • ★★★1

  Men af og til funderer jeg da over, hvilke film fra dette årti, der har/får klassiker-status. Det er jo svært at vurdere, men er helt sikker på, at  LOTR-trilogien bliver husket i en del år endnu

  Helt sikkert, jeg tror bestemt at LOTR har samme staying power som den originale Star Wars og film som Jurassic Park. Det kan sagens være at folk ikke rigtigt husker Peter Jackson om 20 år dog og han ser ikke ud til at have behov for at gå efter kæmpeproduktioner længere.

  Han kunne dog godt få taget sig sammen til at udgive 4K-udgaver af sine gamle film. Eller bare gode BD-udgaver.

  NSF 6-06-23 10:52

 • 0

  Der er også film som får kultstatus med tiden. Da jeg første gang så Rambo First Blood og The Abyss var de da meget gode. Men nu hvor jeg er voksen (41, suk) har de vokset eminent på mig og jeg ser dem som film jeg aldrig vil glemme.

  ccbj 6-06-23 12:05

 • ★★★2

  Problemet med specifikt The Abyss er, at den har været så svær at se i årevis, så der er sikkert en eller to generationer, der ikke har haft let adgang til den.

  NSF 6-06-23 12:25

 • ★★★★1

  Jeg ser mig selv som en relativt vidende filmnørd, og jeg måtte altså tjekke IMDb :-/

  Jeg havde det på samme måde, på trods af at jeg har set filmen et utal af gange.

  Til gengæld er jeg sikker på, at du kan nævne i hvert fald to af skuespillerne? :)

  chandler75 6-06-23 12:56

 • 0

  Han har jo helt ret - og er tydeligt dejligt selvkritisk - ingen af hans film er i nærheden af at have potentiale som klassikere, så de (og han) vil blive glemt.

  TheRealLukeSkywalker 6-06-23 15:00

 • ★★★0

  Jeg vil mene at et par stykker har potentiale til at ryge i kult-kategorien. Måske Boy og What We Do in the Shadows. 

  NSF 6-06-23 15:57

 • ★★★★★★1

  What We Do skal nok. Den er allerede kult i vampire-LARP-kredse

  Guldager 6-06-23 16:08

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen