”The VVitch”-instruktør genindspiller den ultimative vampyrklassiker

Selvom der måske nok mere er tale om en gotisk folkefortælling, er "The VVitch" af mange blevet udråbt til årets horroroplevelse. Filmens debutinstruktør Robert Eggers har udnyttet momentum og valgt næste projekt fra gyserhistoriens øverste hylde.

Robert Eggers bekræfter, at hans blot anden film bliver et remake af F.W. Murnaus skelsættende vampyrfilm "Nosferatu" fra 1922. Han kommer dermed i samme klub som bl.a. Werner Herzog, der genindspillede "Nosferatu" i 1979. Eggers havde dog ikke lige planlagt netop dette remake.

"Det var rystende for mig. Det føles ulækkert, blasfemisk, egomanisk og væmmeligt for en filmskaber som mig at lave 'Nosferatu' næste gang. Jeg planlagde virkelig at vente et stykke tid, men så var det, at skæbnen spillede mig et puds," siger den 33-årige instruktør.

Robert Eggers har allerede skabt en særlig mytestatus om sig med historierne om forberedelserne til"The VVitch", hvor hver en detalje ned til det mindste græsstrå skulle gengive 1600-tallets New England.

Samme autencitet omgiver også Murnaus "Nosferatu", hvor mange i tidens løb har spurgt sig selv, om filmens hovedrolleindehaver Max Schreck ikke spillede, men ganske enkelt var en ægte vampyr.

"Jeg kan ikke heller ikke genskabe Max Schreck, så det bliver sjovt at gå tilbage til folkevampyrens rødder," afslutter Robert Eggers, der som 17-årig opsatte et skolespil af "Nosferatu" i bedste ekspressionistisk stil.

Kommentarer

”The VVitch”-instruktør genindspiller den ultimative vampyrklassiker

 • 0

  Det kunne snildt gå hen og blive ret interessant det her. 

  misuma13-11-16 11:31

 • ★★★★★0

  For helvede det forvirre mig når de skriver The VVitch med to V'er men kan se de også gør det på imdb, så der er nok en mening bag det i filmen :)

  Elwood13-11-16 16:34

 • ★★★★★0

  Jeg synes også, det ser underligt ud, men det er også sådan, det står på plakaten :)

  chandler7513-11-16 17:10

 • ★★★★0

  Den er skide go'. Altså den med Hheksen;-)

  Så jeg er nysgerrig.

  Gasivodo13-11-16 20:08

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen