"Tron"-skuespilleren Cindy Morgan er død, 69 år gammel

Morgan slog i øvrigt igennem som sexbombe i kultkomedien "Caddyshack" med bl.a. Chevy Chase og Bill Murray.

Den amerikanske skuespiller Cindy Morgan er gået bort i en alder af 69 år. Det skriver Variety, som rapporterer, at Morgan døde af naturlige årsager uden at komme nærmere ind på dødsårsagen.

Efter en rolle i den praktisk talt glemte, erotiske komedie "Up Yours" i 1979 fik Morgan sit gennembrud året efter i farcen "Caddyshack", som herhjemme fik den kulørte titel "Røven fuld af penge".

Her spillede Morgan den lyshårede sexbombe Lacey Underall, og hun spillede over for kæmpe komikere som Bill Murray, Chevy Chase og Rodney Dangerfield, og Harold Ramis ("Ghostbusters", "Groundhog Day") både skrev og instruerede filmen.

Et par år senere fik hun så den kvindelige hovedrolle i den banebrydende sci-fi-film "Tron", hvori hun spillede både computerprogrammøren Lora Baines og computerprogrammet Yori i filmens virtuelle verden.

Morgan spillede et andet computerprogram i videospillet "Tron 2.0", som udkom i 2003, men hun fik ikke en cameo i "Tron: Legacy" – og selvom hun sidste år fastslog, at hun var klar på en birolle i den kommende "Tron: Ares" med Jaret Leto, så har vi altså ikke hørt, at hun nåede at indspille en scene til franchisens næste kapitel før sin død.

På trods af en stærk karrierestart kom Morgans karriere aldrig for alvor op i gear igen. Hendes CV består hovedsageligt af gæsteroller i tv-serier som "Hawaiian Heat", "Amazing Stories", "Hunter" og "The Fall Guy" (som snart nyfortolkes i en spillefilm med bl.a. Ryan Gosling), mens hun havde tilbagevendende roller på flimmerkassen i føljetonerne "Falcon Crest" og "Bring 'Em Back Alive".

Siden årtusindskiftet har hun blot medvirket i tre kortfilm og spillefilmene "Face of the Trinity" og "Open Mic'rs".

Morgan efterlader sig sin datter, Chelsea Morgan, som hun fik med "The X-Files"-produceren/manuskriptforfatteren Glen Morgan.

Kommentarer

"Tron"-skuespilleren Cindy Morgan er død, 69 år gammel

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen