Podcast: Spotlight #10 - Sofia Coppola: Berømmelsens pris (Del II)

Moovy Podcast fuldender sit fokus på Sofia Coppola, hvor "The Beguiled", kriminelle teenagere og Bill Murrays tilbagevenden fylder i denne anden og sidste del.

Tilbage i februar begyndte Moovy Podcast sit Spotlight om instruktøren Sofia Coppola, hvor film som "The Virgin Suicides", "Lost in Translation" og "Somewhere" blev taget under kærlig behandling.

I mellemtiden har den stået på Oscar-snak og ikke mindst en rangering af alle M. Night Shyamalans film. Men nu vender værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, tilbage til Coppola-karrieren, hvor anden (og sidste) halvdel af filmografien skal under luppen.

Trods et skrinlagt Disney-projekt og en mærkværdig Netflix-julespecial med Bill Murray i hopla er Coppola nemlig stadig produktiv. Men kan hun oprette det høje niveau fra 00'ernes hovedværker?

HØR OGSÅ: SPOTLIGHT #10 - SOFIA COPPOLA: BERØMMELSENS PRIS (DEL I)

"The Bling Ring" indleder en ny stil for Sofia Coppola, selvom tematikkerne om ensomhed og privilegerede unge synes at være intakt. Og inden næste store projekt er der tid til gammeldags juleshow med Bill Murray på Netflix – en sød julespecial eller ren navlepilleri med instruktørens bedste venner?

Episodens store titel må siges at være "The Beguiled", der forener erotisk thriller med sober periodefilm. Et hus af kvinder, som bl.a. består af Nicole Kidman, Elle Fanning og Coppolas muse, Kirsten Dunst, tager sig af en skadet soldat (spillet af Colin Farrell). Og herfra udspiller sig giftige relationer og romance.

Der bliver tid til at sammenligne med Don Siegels klassiker fra 1971, der med en macho Clint Eastwood i hovedrollen har et noget andet udgangspunkt i sin historiefortælling.

Dette ansporer også en diskussion om diverse kritikpunkter, Sofia Coppola har været udsat for igennem karrieren såsom mangel på diversitet, nepotisme og overfladiskhed.

Episoden afsluttes med filmmagerens seneste værk, "On the Rocks". En misforstået moderne screwball-komedie eller en Bill Murray-romcom ude af balance? 

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Spotlight #10 - Sofia Coppola: Berømmelsens pris (Del II)

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen