Podcast: Spotlight #10 - Sofia Coppola: Berømmelsens pris (del I)

Tag med Moovy Podcast på endnu en filmisk rejse, når spotlyset sættes på mesterinstruktøren Sofia Coppola.

Sidste uge bød på en lang, udførlig snak om en af vor tids bedste skuespillere, Cate Blanchett, som opvarmning til hendes Oscar-nominerede "Tár". 

Men fra en af vor tids bedste skuespillere til en af vor tids bedste instruktører, hvis du spørger Moovy Podcast, dirigeres spotlightet over på Sofia Coppola – en skikkelse, der har gjort sit for at adskille sig fra farmands filmiske eftermæle.

Hvor Francis Ford Coppolas første store gennembrud kom via skelsættende gangsterfilm, så nedbarberede datteren (groft sagt) filmkunsten til to stærke skuespillerpræstationer på et hotelværelse i Tokyo. Men inden "Lost in Translation" for alvor satte Sofia Coppola på kortet, var der naturligvis en opvækst i og omkring Hollywood, der trods lidt eksistentiel forvirring endte ud med at få hende til at vandre i samme fodspor som faderen.

HØR OGSÅ: FEM TIL FREDAG #23 - DE 5 BEDSTE FILM MED CATE BLANCHETT

Dine værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, starter del 1 af dette spotlight med at gennemgå Sofia Coppolas tidlige år. Fra manuskriptet på "New York Stories" til kortfilmen "Lick the Star" og naturligvis spillefilmsdebuten "The Virgin Suicides" – ungdomsfilmen om de mystiske Lisbon-søstre og samfundets manglende evne til rigtigt at forstå dem.

Sofia Coppola led selv under den dårlige presse fra "The Godfather Part III", og generelt har hendes nepotisme-prægede liv været med til at give hende berømmelse såvel som uønsket opmærksomhed.

Efter "Lost in Translation" med Scarlett Johansson og Bill Murray synes Coppola at kanalisere disse følelser ind i sit episke, anakronistiske periodedrama "Marie Antoinette", hvor den titulære dronning spillet af Kirsten Dunst ikke engang kan iklæde sig tøj uden et hof af nysgerrige sladdertanter. 

Write what you know plejer at være et godt forfatterråd, og dette har den unge instruktør taget til sig. Med episodens sidste film på programmet følger vi Stephen Dorff som den livsforvirrede skuespiller, der en dag får dumpet sin datter hos sig, som han nu skal tage sig af, imens han jonglerer superstjernelivet. "Somewhere" viser efter den ekstravagante "Marie Antoinette", at Coppola også kan levere eftertænksomt eksistentielt slow cinema.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Spotlight #10 - Sofia Coppola: Berømmelsens pris (del I)

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen