Podcast: Spotlight #5 - Nybegynderens guide til film noir (m. Kristoffer Abildgaard)

Moovy Podcast står i denne uge for en kæmpe gennemgang af film noir-bølgen, der kørte fra 1940'erne til slut 1950'erne, med hjælp fra Kristoffer Abildgaard i en ny Spotlight-episode.

Efter tonsvis af dugfriske anmeldelser og en maraton med Charles Bronson i vores nye Bad Moovy Club-format er det tid til et gearskifte. Tiden er inde til at smide jazz på anlægget og lade cigarettens røg danne et slør i lyset, imens du kigger ud af dine persienner på det korrupte samfund.

Med stor hjælp fra Moovy Podcasts første eksterne gæst i studiet, Kristoffer Abildgaard, indstiller værterne Mikkel Abel og Joachim Jelle rampelyset på film noir – den lumske bølge af kyniske sort-hvid film, der dukkede op mellem 1940-1958.

Abildgaard er cand.mag. i filosofi, engelsk og film, og mens han p.t. underviser i mediefag, har han også ageret vært på film-podcastene "De gnavne filmnørder" og "Filmlektionen".

HØR OGSÅ: BAD MOOVY CLUB #1 - DEATH WISH-MARATHON!

Først og fremmest gennemgås bølgen fra start til slut med udgangspunkt i et væld af værker – blandt andet de fremragende "Kvinden uden samvittighed" og "Sunset Boulevard", hvorefter jeres tre værter snakker om de mange troper, som er med til at gøre film noir til det, det er.

Men har film noir stadig en indvirken på moderne film? Ja, termer som neo noir, retro noir og tech noir flyver rundt, og derfor diskuteres der, hvorfor sådanne film stadig dukker op i dag. Slutteligt er der også 3x3 anbefalinger af de bedste noir-film, hvis nu nogen mangler et lille skub til at ride på en af de vigtigste bølger i filmhistorien.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Spotlight #5 - Nybegynderens guide til film noir (m. Kristoffer Abildgaard)

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen