Trailer: Kenneth Branagh ligner Boris Johnson på en prik i tv-serien "This England"

Miniserien dykker ned i premierministers tumultariske kamp mod coronavirussen – både i magtens korridorer og sygesengen.

Som vi først rapporterede tilbage i januar 2021, så dukker Kenneth Branagh ("Hamlet", "Tenet") snart op på skærmen i rollen som Storbritanniens nyligt afsatte og skandaleombruste premierminister, Boris Johnson.

Miniserien "This England" har været undervejs i noget tid, så det siger sig selv, at den ikke giver sig i kast med Johnsons nylige, pludselig afgang. I stedet stiller serien skarpt på en af Johnsons andre, mange møgsager: hans kontroversielle håndtering af coronavirussens indtog på den anden side af Nordsøen.

Læs også: Jeff Bridges: Covid-19 var tæt på at tage livet af mig

Det kommer ikke som nogen overraskelse, at serien både er skrevet og instrueret af Michael Winterbottom, som tidligere har lavet politisk ladede dramaer om bl.a. Guantanamo-lejren ("Vejen til Guantanamo"), krig ("Welcome to Sarajevo") overklassen ("Greed"), flygtninge ("In This World") og journalistik ("A Mighty Heart").

Winterbottom har skrevet manuskripterne sammen med Kieron Quirke, der står bag de engelske komedieserier "Cuckoo" og "Defending the Guilty". Desuden har skiftevis Winterbottom og Julian Jarrold ("Becoming Jane", "Gensyn med Brideshead") siddet i instruktørstolen.

"This England" får tv-premiere på den britiske kanal Sky Atlantic den 21. september, og selvom en dansk tv-premieredato endnu ikke er blevet annonceret, er det nok blot et spørgsmål om tid, før "This England" transmitteres herhjemme.

Traileren kan ses her:

Kommentarer

Kenneth Branagh ligner Boris Johnson på en prik i tv-serien "This England"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen