Anmeldelse: Warcraft

Mange computerspil-entusiaster har med sikkerhed ventet på "Warcraft" i spænding. Filmen baserer sig nemlig på Blizzard Entertainments umådelige populære spilunivers af samme navn. Dette er første del af fortællingen om den episke kamp mellem mennesker, orker, dværge og elverfolk. Dog ikke i Middle-earth denne gang, men i fantasiriget Azeroth.

Ork-verdenen Draenor er ved at gå under. Naturen er døende, og orkerne er desperate. Den magtfulde troldmand Gul'dan lover guld og grønne skove på den anden side af en mægtig portal, han kan åbne ved hjælp af kraftfuld og dødelig magi. Denne portal åbnes dog ud i kongeriget Azeroth, og her er de ikke specielt glade for de nye gæster. Under ledelsen af kong Llane og hjulpet af hærføreren Anduin Lothar, troldmændene Khadgar og Medivh samt ork-mennesket Garona kæmper menneskerne en brav kamp for deres land. Dog begynder der også indefra ork-rækkerne at opstå en stigende skepticisme og oprør mod den onde magi, Gul'dan benytter. Klanlederen Durotan forsøger at skabe forsoning mellem menneskerne og orkerne – med stor fare for sig selv og sin familie. 

Sagt med komplet manglende forkundskaber til det omsiggribende "Warcraft" spilunivers mener jeg, at filmen giver et indblik i den utroligt detaljerede verden, der her er bygget op. Skaberne har haft et kæmpe bagkatalog at trække på, men formår alligevel at fortælle en sammenhængende historie, der gør universet spiseligt. Dette vil sandsynligvis tække de utallige fans, der har tilbragt dagevis af deres liv i det virtuelle univers, men også skabe en ny tilhængerskare, som ikke selv er klar til at gribe musen og tastaturet.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at "Warcraft" er et CGI-rabalder af den vildeste skuffe. Alle skuespillere er computeranimerede til uigenkendelighed, og holdet bag filmen har ikke set skyggen til location-shooting. Men når det er sagt, så gør de det faktisk virkelig godt. Effekterne er realistiske og detaljerede nok til, at man kan leve sig ind i menneskernes og orkernes kvaler ligeligt. Den rigelige mængde krudt, der bliver brugt på at illustrere universets magiske kræfter, er smukt benyttet og meget fængende. 

"Warcraft" er umiddelbart et klassisk de-gode-mod-de-onde eventyr. Og så dog alligevel. For instruktør Duncan Jones og manuskriptforfatterne Charles Leavitt og Chris Metzen formår at skabe sympati på begge sider af kamplinjen. Det er ikke alle mennesker, der er gode, lige så vel som det ikke er alle orker, der er onde. Plottet er dog grundlæggende helt forudsigeligt – baseret på gennemtærskede eventyrskabeloner og krydret med bibelreferencer hist og pist.

Hvis man vil bruge to timer på at lade sig rive med i det nyeste skud på epic-adventure-stammen, er "Warcraft" slet ikke et dårligt bud. Den bygger en simpel, men effektiv historie op i flotte omgivelser og med solide præstationer fra castet. Duncan Jones formår at åbne universet for en om end større publikumskreds, end det hidtidigt har haft, uden at det virker til, han går på kompromis med det oprindelige forlæg. Der er ingen overraskelser at komme efter, men det er med al sandsynlighed heller ikke forventningen.

Warcraft

Kommentarer

Warcraft

 • ★★★★★0

  Generelt positive anmeldelser. Jeg frygtede ellers det værste efter de afsindigt dårlige trailers.

  David Lund26-05-16 14:19

 • ★★★★★0

  Tja, bare 33% på Rotten Tomatoes. Der er selvfølgelig også kun 12 anmeldelser derinde indtil videre, så det kan jo sagtens nå at vende.  

  Lars!26-05-16 16:53

 • ★★★★★0

  Jeg har kun set de danske indtil videre, men 33% på Rotten Tomatoes lyder mere som jeg forventede.

  David Lund26-05-16 17:48

 • ★★★★0

  Jeg håber ikke Duncan Jones allerede er blevet uinteressant som instruktør. Noget kunne tyde på det. 

  Babo26-05-16 18:13

 • ★★★★★0

  Jones har helt sikkert noget af skylden for filmens endelige resultat, men jeg kan forestille mig, at det er en rigtig filmstudie-film, hvor selskabet har haft mest indflydelse.

  David Lund26-05-16 18:25

 • ★★★★0

  Det skal jeg ikke sige noget om. Jeg har ikke set filmen. Jeg synes bare at han startede så lovende med Moon og er gået til at lave nørdede computerspils filmatiseringer. Source Code var ganske fin men stadig et dyk ned eller to, og denne her føler jeg er endnu et skridt tilbage. 

  Babo26-05-16 19:23

 • ★★★★★★0

  Jeg ser først filmen, når Kim/El_vez havner i Danmark i næste uge, så jeg aner ikke om den er god eller dårligt.

  Der lader dog til at være en uheldig tendens i Hollywood, hvor man tager unge, talentfulde instruktører, som har lavet en eller to virkelig gode, mindre film og kaster dem ud i et massivt projekt. Der efterhånden en del eksempler på, at det ikke er verdens bedste plan.

  Zero Cool26-05-16 19:33

 • ★★★★0

  # Bruno: øh, Alien3? Allerede, start 1990'erne? 

  Med det sagt: Moon(2009) er saftsusme god!

  Gasivodo27-05-16 05:11

 • ★★★★1

  Jeg så den i fredags - selvom jeg egentlig havde forsvoret at jeg ville det.

  Den har sine øjeblikke, især når den ikke tager sig selv seriøst. Og den er flot skruet sammen.

  Men det er så også det. Derfra og ud er den usammenhængende, unødigt indviklet og fuldstændig uvedkommende.

  2/6

  gi-jones29-05-16 09:07

 • 0

  Den var da ok.

  Har aldrig selv spillet nogen af spillene, og kender meget lidt til

  universet. Filmen virkede til, at være tro mod oplægget, men den

  tog mig nu ikke med storm.

  Omvendt følte jeg mig heller ikke taget ved næsen, efter at have

  set den.

  Kviesgaard29-05-16 21:44

 • ★★★★★1

  Sporadisk men interessant benyttelse af mellemrum, Kviesgaard!

  David Lund30-05-16 09:22

 • ★★★★★0

  Tak Kviesgaard. Flere anmeldelser burde skrives i digtform ;)

  Lars!30-05-16 09:34

 • ★★★★★★0

  Jeg så "giraffen" i dag - en flot film med et cool soundtrack, og jeg er sikker på at der gemmer sig en god fantasy-film et eller andet sted i den. Jeg har svært ved præcis at sætte en finger på præcis hvad der ikke virkede for mig, men jeg endte faktisk med at døse lidt hen under en kampscene.

  Det korte af det lange er, at jeg ikke kunne lide den. Det er ikke en katastrofal film, men heller ikke en god film.

  Zero Cool 3-06-16 21:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen