VFX-holdet på "Avatar: The Way of Water" afslører filmens to eneste skud uden computeranimation

Ud af de tusindvis af skud, der optræder i "Avatar"-fortsættelsen, er der kun to, som er blottede for computereffekter – nu ved vi hvilke.

Det er efterhånden lang tid siden, at alle optagelserne til "Avatar 3" kom i kassen – alligevel er det stadig usikkert, om filmen når at udkomme som planlagt i december 2024 (altså om næsten to år), fordi "Avatar"-filmene har tusindvis af skud spækket med kompleks og tidskrævende computeranimation.

Og i "Avatar: The Way of Water" er der faktisk kun to skud i hele filmen, som ikke byder på den mindste snert af CGI (Computer-Generated Imagery).

Det har vi faktisk vidst, siden filmens pressemateriale udkom tilbage i december. Men det var først i forbindelse med sidste weekends BAFTA-uddeling, at vi fandt ud af, hvilke to skud der er tale om.

Læs også: James Cameron vil gerne lave Hiroshima-drama før "Avatar 4"

"Avatar: The Way of Water" vandt som ventet BAFTA-prisen (også kendt som "den engelske Oscar") for Bedste visuelle effekter, og på den røde løber talte Metro med filmens prisbelønnede computertroldmænd: Joe Letteri, Daniel Barrett og Eric Saindon.

Og trioen afslørede, at de to CGI-frie skud i filmen er:

  • Et nærbillede af menneskedrengen Spiders (Jack Champion) øjeæble
  • Et skud af sandet lige under havets overflade, mens sollysets stråler danser på vandet – det er scenen, hvor Kiri (Sigourney Weaver) betragter sandet, mens hun slapper af tæt på kysten

Der optræder dog stadig adskillige "ægte", menneskelige skuespillere i filmen, som blev filmet på håndbyggede kulisser, men de indgår altså udelukkende i scener, der er blevet suppleret af computereffekter.

Letteri, Barrett og Saindon er også blevet Oscar-nomineret for deres arbejde på "Avatar: The Way of Water", som stadig kan ses i de danske biografer – herunder i FORMAT Biograf, der viser filmen i 3D HFR med Atmos-lyd. Book billetter her.

Og herunder kan du se Moovy TV's interviews med sci-fi-storfilmens stjerner:

Kommentarer

VFX-holdet på "Avatar: The Way of Water" afslører filmens to eneste skud uden computeranimation

  • ★★★★★0

    Ikke CGI men at høre alt arbejdet der er gået ind i det her shot af en meget selvsikker herre, som Corridor Digital har været dybt optaget af siden den første trailer.

    youtu.be/c4Gd0bR2kb4

    Elwood25-02-23 11:34

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen