Se 4. og sidste afsnit af superb dansk YouTube-serie om CGI

Jonas Ussings programserie om visuelle effekter – og særligt hvordan de tales ned både i og uden for Hollywood – er blevet set over to millioner gange.

Det er blot et halvt år siden, at den danske VFX-artist Jonas Ussing kickstartede sin YouTube-kanal, The Movie Rabbit Hole, og udgav første afsnit af sin firedelte YouTube-serie om visuelle effekter – hvordan de bruges, hvordan de har udviklet sig i årenes løb, og (ikke mindst) hvordan Hollywoods filmselskaber og filmmagere tydeligvis lyver om brugen af computeranimation for at generere positive omtale, hvilket selvsagt går ud over branchens talløse talentfulde computertroldmænd, som får deres tidskrævende arbejde underkendt.

Ussing er en af Danmarks mest erfarne VFX-folk. Han blev Emmy-nomineret for sit VFX-arbejde på BBC-serien "Kroppens mysterier", og han er blevet Robert-nomineret to gange. Og ud over hans arbejde på hjemmefronten har han bl.a. arbejdet på store internationale film som "RRR", "Olympus Has Fallen" og "Cowboys & Aliens".

Så det kommer ikke som nogen overraskelse, at Ussings videoer bugner af gennemarbejdet research og ekspertise. Og derfor bør det egentlig heller ikke overraske, at Ussings videoer er blevet delt og diskuteret af flere af klodens største VFX-artister, og at de i skrivende stund har opsnuset godt 2 millioner hits på YouTube.

Se også: Dansk VFX-artist går i clinch med omtalen af CGI i spændende YouTube-serie – se første afsnit her

Se også: Se andet afsnit af Jonas Ussings spændende YouTube-serie om, hvordan vi taler (og ikke taler) om computeranimation

Se også: Se tredje afsnit af Jonas Ussings spændende YouTube-serie om, hvordan vi taler (og ikke taler) om computeranimation

Og nu har vi så fået det 4. og sidste afsnit af "'NO CGI' is really just INVISIBLE CGI", og du kan se det herunder.

Her taler Ussing bl.a. om de instruktører og skuespillere, som ikke er bange for at tale åbent om computerbrug. Han får også fornemt demonstreret, hvordan Hollywood bruger misinformation og manipulation om effekter til at generere positiv omtale – bl.a. i forbindelse med lancering af "The Last of Us", "The Revenant" og "The Dark Crystal: Age of Resistance".

Og selvom netop denne programserie nu er slut, så antyder Ussing til slut, at han snart lancerer nye YouTube-episoder om andre dele af filmskabelsesprocessen. Det ser vi naturligvis frem til oven på hans fantastiske YouTube-debut.

Kommentarer

Se 4. og sidste afsnit af superb dansk YouTube-serie om CGI

 • ★★★★★1

  Smider blot lige mit skriv fra andet sted her også, jeg taggede Jonas Ussing så derfor det er skrevet som det er :)

  For Fox’s Sake er det allerede slut 
  Tusind tak for en hel igennem fantastiske serie, din store viden og let tilgængelig tilgang til alle begreber kædet sammen med en god Portion humor, elsker din brug af key scenes fra film for at fremhæve en point med lidt humor. Det har været en sand fornøjelse, har virkelig lært en masse nyt omkring industrien og, hvordan de markedsføre ting især.


  Barbie eksemplet er nok stadig mit og andres største Woav (skal siges som Keanue Reeves) øjeblik når man høre om hvor meget arbejde de lagde i deciderede at skjule det computer generede, for at forstærke deres No CGI markedsføring.

  Og Neil Blomkamp eksemplet er jo direkte ved ikke om modbydeligt er for stærk ord men Damm.
  Og gennemgangen i starten om folk fra industrien der ikke lagde skjul på de brugte CGI, var virkelig forfrisken.


  Du startede afsnittet ud med at snakke kort om stuntfolk, og selv om de ikke har en Oscar kategori endnu still hoping one day, så er det fedt at se alt den fokus der er på stuntteamet bag filmen Fall Guy, men tager man de kyniske briller på så sælger det nok også mere at markedsføre noget practical og som de kan vise frem på den måde. Givets filmens tema. Men fedt at se focus på det uanset, måske der bare sku være en film om visual effects folk, og så kan den markedsføres som
  I de gamle dage med video af folk der laver effekterne på deres computer i pr. Materialet det kommer til at give så meget traction…


  De 4 stages gennemgang er så åbenlys når du frembragte den og tænker man tilbage kan jeg bare genkende den i så meget nu.


  Så selv om NO CGI serien er slut for nu, så ser jeg frem til det næste du finder på.

  Ps. Til allersidst jeg husker stadigvæk troldspejlet special om ID4 (samt alle deres andre mange gode specials med film effekter) og jeg har skam også plakaten med det hvide hus fra den nu ikoniske scene, som jeg blev meget imponeret over i bio.

  Elwood 4-05-24 10:20

 • ★★★★0

  Master and Commander: The Far Side of the World(2003) Holder - grundet CGI'en?

  Gasivodo 5-05-24 03:31

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen