Brugeranmeldelse: Mindhunter - Sæson 1 (2017)

Det er en fornøjelse at overvære en serie, der triumferer i kraft af sin dialog – noget, jeg savner frygteligt i filmverdenen.

Jeg slutter mig til koret af beundrere. Det er en fremragende serie, herligt velskrevet og velspillet. Det burde nærmest ikke kunne lade sig gøre at lave en så underholdende og fascinerende fortælling uden at ty til mere konventionelle sensationalistiske midler, men det leverer "Mindhunter" ikke desto mindre.

Den minder uundgåeligt også om, at alle de velkendte forbryderiske geni-seriemordere såsom Hannibal Lecter er litterære konstruktioner, der kun eksisterer i imaginære universer. Og alligevel er denne serie betydeligt mere foruroligende end den slags i al sin nøgternhed. Det eneste, jeg er lidt irriteret over, er selve introsekvensen samt de absurd store og svært læselige bogstaver, der bruges, hver gang vi oplyses om en lokation.

Det er en fornøjelse at overvære en serie, der triumferer i kraft af sin dialog – noget, jeg savner frygteligt i filmverdenen. På det punkt minder den lidt om "House of Cards", men jeg fortrækker dog "Mindhunter" af de to. Det er langt den bedste Netflix-producerede serie, jeg har set, og jeg imødeser en anden sæson med spænding og længsel.

 

Mindhunter - Sæson 1 (2017)

Brugeranmeldelser udvælges blandt brugernes anmeldelser i forummet og redigeres ikke af Moovy.

Kommentarer

Mindhunter - Sæson 1 (2017)

  • ★★★1

    Jeg er netop blevet færdig med et gensyn. Jeg var ikke helt opp at ringe første gang - nok mest af alt, fordi jeg forventede noget andet, mere Lecter-agtigt. Ved gensyn blev jeg mere suget ind i udviklingen, figurerne og stemningen.

    Cameron Britton, der spiller Ed Kemper, er virkelig fremragende og burde have vundet alle de Golden Globe- og Emmy'er, han kunne.

    Rasmus Drews18-09-18 21:46

  • ★★★★1

    Jeg er enig med jer. Glæder mig meget til sæson 2.

    Bruce18-09-18 21:48

  • ★★★★0

    Cameron Britton, der spiller Ed Kemper, er virkelig fremragende og burde have vundet alle de Golden Globe- og Emmy'er, han kunne.

    Ja, brrrh! 

    Riqon18-09-18 22:11

  • 0

    PG, PG13, R ?

    Gasivodo19-09-18 04:25

  • 0

    PG, PG13, R ?

    E for everyone.

    Essal19-09-18 06:16

  • ★★★1

    Helt enig i anmeldelsen.

    Jeg synes også, at 'Mindhunter" er en fremragende serie, der fungerer utrolig godt på alle parametre. Noget af det som jeg synes er allerbedst ved serien, ud over skuespillernes kemi, er at meget af handlingen foregår mellem linjerne og i det usagte og når dette kombineres  med selve opklaringsarbejdet, skabes der en fortælle-mæssig kombination, der gør serien både medrivende og mystificerende.

    Glæder mig meget til at se, hvordan de får bygget videre på de tre hovedkarakteres traumer og hvorledes det bliver smeltet sammen med konfrontationerne mod de forskellige serie-mordere.

    NightHawk19-09-18 16:00

  • ★★★0

    Er også snedigt den måde man langsomt introducere BTK gennem hele serien.

    Seriemorderen

    Elwood19-09-18 16:35

  • 1

    En af mine favoritserier overhovedet - jeg giver første sæson topkarakter.

    Muldgraver19-09-18 17:01

  • ★★★★★1

    Jeg er helt igennem enig med Benway. Det er vist ved at blive en god vane.

    T. Nielsen19-09-18 17:23

  • 0

    Andre end mig, der havde alvorlige problemer med hovedrollens kæreste? Hver gang hun var på skærmen faldt serien fuldkommen til jorden for mit vedkommende og måden hvorpå hendes eneste funktion var at kontekstuere hans arbejde til hverdagen virkede enormt gumpetung.

    Derudover suveræn serie - især interviewdelene.

    Mikkel Abel19-09-18 18:40

  • 0

    Andre end mig, der havde alvorlige problemer med hovedrollens kæreste? Hver gang hun var på skærmen faldt serien fuldkommen til jorden for mit vedkommende og måden hvorpå hendes eneste funktion var at kontekstuere hans arbejde til hverdagen virkede enormt gumpetung.

    Derudover suveræn serie - især interviewdelene.

    Vil du uddybe omfanget af, hvad du mener med kontekstuere?

    Muldgraver19-09-18 18:43

  • ★★★1

    Jeg er enig med jer alle. :)

    Benway19-09-18 21:51

  • ★★★1

    Andre end mig, der havde alvorlige problemer med hovedrollens kæreste? Hver gang hun var på skærmen faldt serien fuldkommen til jorden for mit vedkommende og måden hvorpå hendes eneste funktion var at kontekstuere hans arbejde til hverdagen virkede enormt gumpetung.

    Derudover suveræn serie - især interviewdelene.

    Nej, jeg er enig. Jeg fandt sidehistorierne med hende småirriterende og hæmmende for seriens flow, selvom hendes funktion som karakter er tydelig som plot device. Stadig en fremragende serie, men hun er lige præcis årsagen til, at jeg ikke selv kan snige mig på en topkarakter.

    Dolphinfriendly19-09-18 22:00

  • 0

    Vil du uddybe omfanget af, hvad du mener med kontekstuere?

    Puha, nu kan jeg knap nok komme med konkrete eksempler, da den står svagt i hukommelsen. Men som jeg husker det har hun knap sit eget character arc. Som Nicki skriver forbliver hun et plot device, der kun er der for at skubbe Holdens udvikling fremad. Ift. at kontekstuere mener jeg, at hende og Holdens samtaler oftest drejer sig om hans arbejde og hun er der for at sætte det i en "hverdagskontekst", så Holden kan blive klogere på arbejdet/se det fra en ny vinkel, der pludselig hjælper ham fremad. Mindes blandt andet scenen med skoene, både hvor de er ude at handle og hjemme i sengen, hvortil han pludselig får en åbenbaring ift. sin profilering af seriemorderne. 

    Så vidt jeg husker sker dette flere gange og jeg husker hende som et irritationsmoment hver gang hun var på skærmen. Beklager jeg ikke kan give noget mere konkret - må have set den igen. :)

    Mikkel Abel24-09-18 09:44

  • 0

    Forståeligt nok :)

    Jeg kunne godt lide Debbies karakter, for jeg synes, hun giver fint mening i universet, og selvom hendes liv er sådan et rutinepræget studieliv, sker der faktisk en del for hende, selvom hendes liv udelukkende spejles i Holdens. Hvilket ikke gør mig så meget, da måden Debbie spejler på er vildt interessant for mig.

    Hele serien er en demonstration af hvilke konsekvenser individualiseringens og magtens individualisering har for samfundet. Samme tematik som i Zodiak, omend Zodiak forankrer sin stemme i en (indtil videre) mere langsigtet tragedie.

    Magten mellem mand og kvinde giver deres relation en anden dynamik og de spændinger Holdens og Debbies forhold udvikler og den måde de hver især lever med dem på, er jo også ret forskellige - Debbie leger fysisk med andre mænd, mens Holden nøjes med at tænke over det, fordi han mangler modet og småforelsker sig magtmæssigt helt skævt og i øvrigt ude af trit med de impulser han modtager af Wendy.

    Debbie derimod kan udvikle sig selv meget mere balanceret, fordi hun forholder sig realistisk til sin omverden. Hun har til gengæld ikke så meget blik for, at Holden er lidt forskruet. Hun er dog næppe naiv nok til at kunne involvere sig i et menneske, som er rigtig forskruet, hvilket er endnu en grund til, hun, efterhånden som Holden mister grebet om sig selv og associerer sig mere og mere med sociopaterne, mister interessen for ham.

    Jeg kan også godt lide den måde, Debbie og Holden spejler Bills og Nancys forhold. Jeg kan godt lide hendes repræsentation af grænsefladen mellem borgeren og akademikeren, som i serien repræsenterer samme individualitet - og dermed spejler Wendys kærlighedsforhold, som repræsenterer den dekadente intellektuelle, der ser sig hævet over borgerstanden og kritiseres for ikke at bruge sin magt sympatisk overfor andre end sig selv (samme narcisisme som sociopaterne lever efter).

    Debbie er måske ikke den mest spændende karakter i sig selv, men jeg synes bestemt, hun har sit eget liv og det er i flot samspil med resten af serien og de mere udfoldede karakterer.

    Men altså, jeg kan som sagt forstå, hvis Debbie fremstår sådan lidt røvsyg, når hun holdes op mod karakterer som Edmund et al. :)

    Muldgraver24-09-18 16:28

  • 0

    Muldgraver - det er sgu en spændende læsning af Debbie du har lavet. Nu får jeg jo lyst til at give hende en chance mere. :)

    Mikkel Abel24-09-18 16:48

  • ★★★★★0

    Sygt flot analyse Muldgraver. Tak for den:)

    T. Nielsen24-09-18 18:12

  • 1

    Muldgraver - det er sgu en spændende læsning af Debbie du har lavet. Nu får jeg jo lyst til at give hende en chance mere. :)

    Hvis du før eller senere får den set igen, kunne det være spændende at høre din opdaterede læsning :)

    Sygt flot analyse Muldgraver. Tak for den:)

    Selv tak, Mr. T!

    Muldgraver26-09-18 11:59

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen