Moovy Exclusive: CPH PIX 2016: Shelley

Instruktøren af "Shelley", Ali Abassi, siger, at han ikke er vild med horrorfilm. Det til trods har han lavet en god en af slagsen. Årets slowburner i samme genre kommer i form af "Shelley", hvis langsomme drift vil skabe kedsommelige fornemmelser hos mange, men et dvælende ubehag hos andre. Roen her er nemlig som roen i en skov, efter en gren er blevet knækket af ukendte fodtrin. Noget vil komme til at ske – det er bare uvist hvad.

Konceptet om onde børn bliver i "Shelley" udforsket ned i detaljerne, mens den stakkels rumænske Elena, der har påtaget sig rollen som surrogatmor for et nordisk ægtepar midt ude i den dybe skov, kæmper med utallige smerter og mareridt. Graviditet er i "Shelley" bestemt ikke en smuk ting. Det er grum smerte, mørke tanker og dunkel paranoia i et hus uden omverden. Mens den norske hausfrau går hjemme og nyder stilheden med sin rumænske hushjælp, lurer ondskaben i hjørnerne, og vi er de eneste, der kan fornemme den vente på det rette tidspunkt at slå til.

Det er stemningen, der gør "Shelley" til en uhyggelig skrækfilm med langsomme toner, og det er også denne stille bevægelse mod den uundgåelige slutning, der sætter rammen om et skummelt klimaks, som nok er stille, men ikke desto mindre ganske effektivt. Hvis man da er til den slags.

"Shelly" vises lørdag 5. november kl. 21.15 i Gloria, hvor instruktør Ali Abbasi også vil være til stede.