Moovy Exclusive: Moovy Podcast x Biffen Aalborg: Nu har du chancen for at se Billy Wilders mesterværk "Sunset Boulevard" i biografen

Biffen i Aalborg byder sammen med Moovy Podcast til visning af Billy Wilders mesterværk "Sunset Boulevard".

Nok står påsken for døren og snapsen skal på bordet, men hvad med en cigar og whisky i det mørke biografrum? Det er sådan cirka det Biffen i Aalborg kan byde dig, når de som en del af Cinemateket-serien præsenterer Billy Wilders mesterværk "Sunset Boulevard".

Siden sin udgivelse i 1950 har filmen stået som et hovedværk i filmhistorien, som en del af tidens definerende film noir-oplevelser.

Visningen sker tirsdag d. 26 marts kl. 18:30 i Biffen i Aalborg. Du kan købe billet her.

Inden visningen vil Moovy Podcast introducere filmen med en grundig introduktion til film noir-bølgen og hvad der lige nøjagtig gør "Sunset Boulevard" til en af de helt store værker.

HØR OGSÅ: NYBEGYNDERENS GUIDE TIL FILM NOIR M. KRISTOFFER ABILDGAARD

"Sunset Boulevard" vandt tre Oscars og betragtes i dag, som en af de bedste, og ikke mindst vigtigste, amerikanske film. 

Filmen omhandler manuskriptforfatteren Joe Gillis (William Holden), der bliver involveret med den ældre og forhenværende skuespillerstjerne Norma Desmond (Gloria Swanson). Norma pønser på et comeback og midt i en kærlighedstrekant får berømmelsens pris dødelige konsekvenser.

Med vanlig sikker hånd leverer Billy Wilder endnu et af sine hovedværker, og filmen huskes især for sin metafortælling som film, der handler om film. Hertil er der også store paralleller at spore mellem virkelighedens Gloria Swanson og rollen som Norma Desmond.

Vi ses i biografen!

Kommentarer

Moovy Podcast x Biffen Aalborg: Nu har du chancen for at se Billy Wilders mesterværk "Sunset Boulevard" i biografen

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen