Moovy Exclusive: Moovy Podcast x Biffen Aalborg: Oplev Brian De Palmas syrede rockmusical "Phantom of the Paradise" i biografen!

Nu har du en unik chance for at opleve en vaskeægte kultfilm på det store lærred, når Moovy Podcast introducerer Brian De Palmas syrede rockmusical, "Phantom of the Paradise".

Musicals er i høj kurs i biografen for tiden. Fra "Wonka" og en ny musikalsk udgave af "Mean Girls" til "Farven lilla", der nu også er blevet pakket ind i sange.

I en genre, der har budt på klassikere som "Singin' in the Rain", "The Sound of Music", "West Side Story" og senere "Moulin Rouge!" og "La La Land", kan man snildt ønske sig ned i det varme biografsæde, mens musikken brager derudaf.

Og nu har du chancen for at opleve en af de mest alternative af slagsen. Gennem 1970'erne, 80'erne og 90'erne var det nemlig rockmusicalen og de mere alternative værker, der dominerede genren, hvor klassikeren over dem alle selvfølgelig er den udødelige "The Rocky Horror Picture Show". Det blev heldigvis også til andre i genren, der tæller Ken Russells "Tommy", "Little Shop of Horrors" og ikke mindst Brian De Palmas "Phantom of the Paradise".

LÆS OGSÅ: FEM TIL FREDAG - TILLYKKE MED FØDSELDAGEN, BRIAN DE PALMA!

Filmen, der har den danske titel "Spøgelset i paradiset", er en løs musicalfortolkning af "Billedet af Dorian Gray" og "Fantomet i operaen". Her stjæler den store musikproducer Swan sange fra det unge talent Winslow. Og oven på en nærdødsoplevelse for Winslow udvikler det sig til en fejde mellem de to, der involverer en pagt med djævlen, rockmusik og en talentfuld sangerinde.

I filmen ses Brian De Palmas faste makker fra tidlige film, William Finley, mens den Grammy- og Oscar-vindende musiker Paul Williams spiller den onde Swan. Williams har også komponeret filmens musik.

Værterne fra Moovy Podcast, Joachim Jelle og Mikkel Abel, introducerer filmen. Her skal der snakkes Brian De Palmas unikke filmsprog, bølgen af rockmusicals og om, hvorfor "Phantom of the Paradise" aldrig helt fik den samme kultstatus som "The Rocky Horror Picture Show".

Visningen sker den 30. januar i Biffen i Aalborg kl. 18.30. Du kan købe billetter til visningen her.

Kommentarer

Moovy Podcast x Biffen Aalborg: Oplev Brian De Palmas syrede rockmusical "Phantom of the Paradise" i biografen!

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen