Moovy Exclusive: Fem til fredag: Fem sider af fødselaren Ryan Gosling

I anledning af Ryan Goslings 40-års fødselsdag guider Moovy til fem sider af skuespillerens talent, som du kan stifte bekendtskab med på streaming henover weekenden.

Fra Disney-barnestjerne, legendariske internetmemes som 'hey girl' og en mand, der ikke vil spise sin cornflakes, til øm førsteelsker og stum, arthouse-aficionado har den canadiske verdensstjerne Ryan Gosling haft filmverdenen i sin hule hånd. Med ukuelig charme og et udseende, der har fået folk til at dåne verden rundt, har succesen ført Gosling ad mange veje i Hollywood, hvor den 40-årige fødselar har kunnet vise mange sider af talentet. I anledning af skuespillerens runde fødselsdag guider Moovy til fem sider af Ryan Gosling, som du kan stifte bekendtskab med på streaming henover weekenden.

DEN TRISTE RYAN GOSLING – BLUE VALENTINE (2010)

Ryan Gosling har sin del af tårepersere på CV'et, men ingen af filmene er mere triste end kærlighedsdramaet "Blue Valentine", hvor han virkelig får tårekanalerne på overarbejde. Sammen med Michelle Williams finder Ryan Gosling kærligheden i, hvad der virker til at være det perfekte forhold, som kan overkomme hvad som helst. Men bedst som vi tror, at parret Dean og Cindy har det bedst, smadres drømmen om et kærligt forhold fuldstændig. I flashbacks ser vi parrets op- og nedture, mens nutiden viser os en fedladen Gosling med isse, store briller og let til tårer midt i separationen. En tragisk kærlighedshistorie med en trist Ryan Gosling, der ikke altid får kvinden.

"Blue Valentine" kan lejes på Viaplay, Blockbuster, iTunes, Google Play m.fl.

DEN SJOVE RYAN GOSLING – THE NICE GUYS (2016)

I den helt modsatte ende af følelsesspektret har vi Ryan Goslings privatdetektiv Holland March i Shane Blacks sorte komedie "The Nice Guys". Her slår skuespilleren sig sammen med det store brød Russell Crowe i en uhellig alliance som umage detektivpar, der skal opklare mordet på en død pornostjerne. Med 1970'er-moustache og brækket arm får canadieren lov til at demonstrere sine funny bones, hjulpet godt på vej af Shane Blacks grove jokes, der kommer som maskinsalver.

"The Nice Guys" kan lejes på Blockbuster, SF Anytime, iTunes, Google Play m.fl.

DEN SYNGENDE RYAN GOSLING – LA LA LAND (2016)

Han har skuespillet og udseendet med sig, men Ryan Gosling kan tilmed også danse og synge som en drøm?! Byrden af talent må næsten ikke være til at bære, men ikke desto mindre jazzer Ryan Gosling sig igennem Damien Chazelles fem-dobbelte Oscar-vinder "La La Land", som spinder guld på Hollywoods gamle musical-dyder. Ved siden af filmkarrieren har Gosling kultbandet "Dead Man's Bones", og sangtalentet kommer ham til gode her. Selv synger han den søde sang "City of Stars" og danser sig til stjernerne i Griffith-observatoriet overfor Emma Stone.

"La La Land" kan lejes på Blockbuster, SF Anytime, iTunes, Google Play, m.fl.

DEN STILLE RYAN GOSLING – BLADE RUNNER 2049 (2017)

Ryan Gosling fik godt nok sit gennembrud i "The Notebook" – mere om den senere – men fødselaren oplevede en renæssance i karrieren med hovedrollen i Nicolas Winding Refns "Drive" i 2011. Siden sin medvirken i nyklassikeren har Gosling bevæget sig mere og mere ud i arthouse-lignende film, og det har også medført en typecasting som næsten stum protagonist. Godt nok siger skuespilleren færre ord i både "Drive" og "Only God Forgives", men ingen stille Ryan Gosling føles mere stille end hans præstation i "Blade Runner 2049", efterfølgeren til Ridley Scotts sci-fi-klassiker. Det er få ord, der kommer ud af munden på Goslings blade runner, K, når han i langsomme sekvenser bevæger sig ordløst rundt og kommunikerer med mimik fremfor ord.

"Blade Runner 2049" kan lejes på Blockbuster, SF Anytime, iTunes, Google Play, m.fl.

DEN ELSKENDE RYAN GOSLING – THE NOTEBOOK (2004)

Vi kommer ikke uden om den. Filmen, der skabte den Ryan Gosling, vi kender i dag, er selvfølgelig den episke kærlighedshistorie "The Notebook". Her stormer Ryan Gosling frem som øm førsteelsker, der spiller på de helt store følelser. Hvad end det er at bygge et hus til sin elskede, sende 365 tabte kærlighedsbreve om året eller råbe sine følelser i regnen, når kærligheden mellem Noah og Rachel McAdams' søde Allie skal forenes. De fleste havde regnet med, at skuespillerens karriere fremover ville gå netop denne vej som førsteelsker, men han har heldigvis vist mange sider af sit talent siden. Men hvem vil ikke gerne ro ned ad åen med fødselaren, hvis chancen byder sig? Tillykke med fødselsdagen, Ryan Gosling!

"The Notebook" kan streames på Netflix, C More, Filmstriben m.fl.

Kommentarer

Fem til fredag: Fem sider af fødselaren Ryan Gosling

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen