1 mia. dollars – "Spider-Man: No Way Home" er Hollywoods første gigasucces under pandemien

For første gang siden 2019’s "Star Wars: The Rise of Skywalker" har en film indtjent over 1 mia. dollars på verdensplan.

For blot en håndfuld dage siden rapporterede vi her på Moovy, at den tredje "Spider-Man"-film med Tom Holland i titelrollen, "Spider-Man: No Way Home", havde haft en historisk flot omsætning ved klodens billetluger.

Desværre fik danske Marvel-fans kun lov til at se filmen et par dage i biffen, før den nyeste corona-nedlukning fik landets sale til at låse dørene. Men som vi også spåede i førnævnte artikel, så har "Spider-Man: No Way Home" indtjent over 1 mia. dollars på verdensplan, allerede før året er omme.

Se også: Første trailer til Marvels "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"

Det bekræfter Variety, som samtidigt understreger, at "Spider-Man: No Way Home" er den første film siden pandemiens start i foråret 2020, som har formået at bryde ind i billetlugernes milliardærklub.

Den seneste Hollywood-film, som rundede 1 mia. dollars i global omsætning, var "Star Wars: The Rise of Skywalker", som udkom i julen 2019. Det er værd at bemærke, at Skywalker-sagaens punktum tjente blot 20 mio. dollars mere i hele sin levetid, end "Spider-Man: No Way Home" har indtjent på blot et par uger.

Superheltefilmens succes er selvfølgelig godt nyt for klodens mange hårdt ramte biografer, selvom andre måske vil sige, at det blot er et tegn på, at efterspørgslen på kulørte mainstreamfilm er steget siden coronavirussens udbrud, mens mindre film har sværere ved at lokke folk i biffen.

Kinesiske storfilm, Agent 007 og Vin Diesel

I skrivende stund har "Spider-Man: No Way Home" indtjent 1,054 mia. dollars på verdensplan, hvoraf de 467 mio. er hentet ind alene i USA. I alt 49 film befinder sig nu i billetlugernes milliardærklub – hvis man altså tager afsæt i USA's valuta og ikke medberegner inflation.

Pandemiens hidtil største kassesucceser var de kinesiske hits "The Battle at Lage Changjin" (902 mio. dollars) og "Hi, Mom" (822 mio. dollars) efterfulgt af Daniel Craigs svanesang som Agent 007, "No Time to Die" (774 mio. dollars), og "Fast & Furious 9" (726 mio. dolars).

Hvis den nuværende corona-nedlukning herhjemme formår at inddæmme smitten i betragtelig grad, så vil danske biografgængere kunne se "Spider-Man: No Way Home" igen fra og med den 17. januar.

Kommentarer

1 mia. dollars – "Spider-Man: No Way Home" er Hollywoods første gigasucces under pandemien

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen