Denzel Washington skal spille Macbeth i kommende Coen-version

Washington får på Shakespeare-filmatiseringen desuden selskab af Oscar-vinder Frances McDormand.

William Shakespeares værker har ofte været en tur gennem Hollywood-møllen, og nu sker det nok en gang. Joel Coen – der i fællesskab med sin bror Ethan har stået bag nyklassikere som "Fargo" og "The Big Lebowski" – planlægger således en ny udgave af Shakespeares klassiske tragedie "Macbeth".

I hovedrollen som Macbeth har Coen sikret sig Denzel Washington, der senest kunne ses i "The Equalizer 2" sidste år. Overfor ham står Oscar-vinderen Frances McDormand ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri") i rollen som Lady Macbeth, og det tyder altså på, at Coen brygger på sin helt egen fortolkning af stykket, som oprindeligt udspiller sig i Skotland.

Optagelserne til filmen forventes at blive skudt i gang ved udgangen af dette år. Den kommende Shakespeare-filmatisering bliver desuden det første soloprodukt fra instruktør Joel Coens hænder. Indtil nu har han kreeret alle sine film sammen med broren Ethan, men på "Macbeth" står Joel alene med det forkromede overblik.

Historien om Macbeth har inspireret filmbranchen ad flere omgange, og så sent som i 2015 kunne man opleve Michael Fassbender og Marion Cotillard i de centrale roller i Justin Kurzels "Macbeth".

Kommentarer

Denzel Washington skal spille Macbeth i kommende Coen-version

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen