Podcast: Fem til fredag #27 - De 5 bedste film med Denzel Washington

Denzel Washington er snart aktuel med "The Equalizer 3", og i den anledning kårer Moovy Podcast hans fem bedste præstationer.

I sidste uge gik Moovy Podcast i dybden med den nyligt afdøde instruktør William Friedkin, hvor det blev til en gennemgang af og cadeau til "The French Connection".

I denne uge skal en skuespiller hyldes. Den dobbelte Oscar-vinder og Hollywood-ikon Denzel Washington er nemlig snart aktuel med en ny film i biografen, "The Equalizer 3", som rammer de danske biografer 31. august.

Og i den anledning kårer værterne, Joachim Jelle og Mikkel Abel, den 68-årige veterans fem bedste præstationer, mens der kigges nærmere på, hvad der kendetegner en typisk Denzel Washington-rolle.

Foran kameraet har Washington ofte portrætteret en maskulin og autoritær mand i kontrol, og som skuespiller har han også ofte italesat raceproblemer, spillet skurk og haft hele verden imod sig. Fra store Oscar-film til mindre genrefilm og ikke mindst faste samarbejder med navne som Tony Scott og Spike Lee.

hør også: SPOTLIGHT #11 - THE FRENCH CONNECTION (1971)

Igennem kåringen af de fem bedste film kommer værterne vidt omkring i Denzel Washingtons gloriøse karriere. Især 1995 viser sig som et gyldent år for skuespilleren, hvor både det tempofyldte ubådsdrama "Crimson Tide" og den oversete retro-film noir-perle "Devil in a Blue Dress" tropper op.

Med sin fortid i teaterverdenen giver Washington også sit bud på, hvordan man vækker Shakespeares udødelige karakterer til live, mens listens store overraskelse findes på 2.-pladsen. Filmen skal ikke afsløres her, men i en sand vanvidsfilm gennemgår Denzel samtlige følelser, når han jagter en psykotisk John Lithgow.

1.-pladsen gemmer på en af de helt store præstationer, men hvilken bliver der plads til? En af de mange Spike Lee-film såsom "Malcolm X"? Eller måske den citerbare "Training Day", der gav Washington den eftertragtede Oscar-statuette for Bedste mandlige hovedrolle?

Hør med og få svaret. Vi finder også tid til at diskutere bobler og de mange (gode) film, som ikke kom med på listen.

Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Fem til fredag #27 - De 5 bedste film med Denzel Washington

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen