"Doctor Who"-stjernen Matt Smith får fremtrædende rolle i "House of the Dragon"

Olivia Cooke og Emma D'Arcy har ligeledes sluttet sig til "Game of Thrones"-spin-off-serien.

HBO har en "Game of Thrones"-prequelserie på vej, og nu er det blevet afsløret, at "House of the Dragon" får en tidligere Doctor Who på rollelisten.

38-årige Matt Smith, som også er kendt fra Netflix' "The Crown", skal nemlig spille prins Daemon Targaryen i serien, der foregår 300 år før "Game of Thrones".

Samtidig er det blevet offentliggjort, at Emma D'Arcy ("Misbehaviour", "Truth Seekers") og Olivia Cooke ("Ready Player One", "Bates Motel") ligeledes har sikret sig roller i projektet.

Læs også: "Game of Thrones"-stjerne ville elske at spille Deadpool

D'Arcy skal give den som endnu et medlem af Targaryen-familien, prinsesse Rhaenyra Targaryen, mens Cooke vil kunne ses som Alicent Hightower, der er datter af kongens højre hånd og opfostret som del af det fine selskab i King's Landing.

I forvejen er engelske Paddy Considine på plads som manden på tronen – kong Viserys Targaryen, som også er Daemons storebror.

Miguel Sapochnik, der instruerede flere episoder af den oprindelige tv-serie, er med ombord som showrunner på "House of the Dragon", ligesom han derudover vil styre tøjlerne på seriens første afsnit.

"House of the Dragon" står til at udkomme på HBO i 2022.

Kommentarer

"Doctor Who"-stjernen Matt Smith får fremtrædende rolle i "House of the Dragon"

 • ★★★★0

  Spændende. Matt Smith har helt sikkert noget Targaryen over sig. Så det lyder som et godt valg.

  Han skal så spille direkte overfor Emma D'Arcy, idet deres to karakterer (Daemon og Rhaenyra) på et tidspunkt bliver gift og bliver forældre til to senere konger (Aegon III og Viserys II).

  Dette sker i den tragiske - men sandsynligvis meget underholdende - periode med "The Dance of Dragons". Det foregår mere end 100 år efter den første Targaryen konge, og er derfor kun ca. 200 år før Game of Thrones.

  Eftersom tv-serien reklamerer med, at den vil foregå 300 år før Game of Thrones, så går jeg ud fra, at vi også får serveret handlingen fra den første Targaryen konge og frem til The Dance of Dragons. Men det er bare mærkeligt, at alle de skuespillere, der er offentliggjort kun vedrører perioden 200 år før.

  Jeg kunne godt tænke mig en hel sæson vedrørende de allerførste konger (fra Aegon I frem til Jaehaerys I). Men jeg synes det tyder på, at man bare får dette genfortalt i en lille intro - hvorefter hovedhandlingen under Viserys I starter.

  S. Rico15-12-20 14:43

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen