"Fargo"-skaber: Derfor brød min "Star Trek"-film sammen

Noah Hawley arbejdede i over et år på den 14. "Star Trek"-spillefilm, før projektet blev skrottet. Nu forklarer manden bag "Fargo" og "Legion" hvorfor.

Det er snart otte år siden, at trekkies senest oplevede en ny "Star Trek"-film på det store lærred i form af Justin Lins Oscar-nominerede "Star Trek Beyond".

Siden da har adskillige "Star Trek"-spillefilm ligget på tegnebrættet, men ingen af dem er blevet beamet fra idé til handling endnu. Quentin Tarantino har bl.a. arbejdet lidt på en skrinlagt "Star Trek"-film, og en direkte fortsættelse til "Star Trek Beyond" blev annonceret i februar 2022, men den er tilsyneladende blevet lagt på is.

Og så er der Noah Hawleys "Star Trek"-film, som vi først skrev om tilbage i november 2019, før projektet blev sat på pause et lille års tid senere. I december 2020 smed Hawley selv håndklædet i ringen, da han konstaterede, at hans "Star Trek"-film "formentlig er død."

Og i et nyt interview med The Hollywood Reporter kommer Hawley lidt nærmere ind på, hvorfor hans "Star Trek"-film aldrig warpede ind på klodens biograflærreder.

Læs også: 3. sæson af "Star Trek: Strange New Worlds" går snart i produktion

Hawley har tidligere fortalt, at han er en kæmpe "Star Trek"-fan, men at han havde sin helt egen tilgang til sin "Star Trek"-film, som ville handle om nogle helt nye karakterer, der berejser Mælkevejen i fremtiden. Det bekræfter Hawley over for THR, og han slår fast nok en gang, at et regimeskifte hos filmselskabet Paramount også var med til at aflive projektet:

"Det, jeg oplevede på 'Star Trek', var, at jeg kom ud på startbanen, og så indtraf et ledelsesskift. Set i bakspejlet slog de ikke filmen ihjel, men jeg nåede virkelig langt med en helt ny, original idé, indtil nogen så sagde: 'Vent lige et øjeblik - hvad er det overhovedet vi laver med den her værdifulde franchise? Giver vi den bare til ham her, så han kan finde på sin egen historie? Sådan fungerer forretningsdrevet filmskabelse altså ikke.'"

Med andre ord: da Paramount fik nye chefer, dalede lysten til at lave en helt ny "Star Trek"-film uden tilknytning til forgængerne. Betyder oplevelsen så, at Hawley helt har afskrevet at arbejde på "Star Trek" eller andre franchises?

"Hvis nogen gav mig et kald og bad mig om at lave en stor franchisefilm igen, så skal de sige til mig: 'Vi vil have, at du laver din version.' Under det tidlige arbejde på 'Legion' og 'Fargo' føltes det, som om jeg stadig skulle bevise noget, og at jeg kunne rykke op til et højere niveau. Men nu tror jeg ikke rigtig på, at niveauer eksisterer. Hvis du laver det arbejde, du gerne vil lave, og du bliver betalt for det, så er du allerede på det højeste niveau."

Hawley er en af den amerikansk tv-branches mest respekterede producere og manuskriptforfattere takket være hans serier "Legion" og "Fargo", hvor sidstnævnte er baseret på Coen-brødrenes komedieklassiker. Serien har vundet 6 Emmy-priser, og dens 5. sæson er netop blevet skudt i gang.

Hawleys næste projekt er den længe ventede "Alien"-serie, som tidligst udkommer engang i 2025.

Kommentarer

"Fargo"-skaber: Derfor brød min "Star Trek"-film sammen

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen