"Fargo"-skabers "Star Trek"-film er sat på pause

Men Quentin Tarantinos "Star Trek"-filmprojekt er stadig på tegnebrættet.

På seriefronten lever "Star Trek" i bedste velgående. Nye sæsoner af "Star Trek: Discovery" og "Star Trek: Picard" er på trapperne, animationsserien "Star Trek: Lower Decks" er netop udkommet i USA, og mindst tre andre nye "Star Trek"-serier er i støbeskeen – deriblandt animationsserien "Star Trek: Prodigy" og en live-action serie om en ung Spock.

Men på filmfronten er "Star Trek"-franchisen gået lidt mere ned i gear. Eller ned i warp-hastighed, om man vil. Tilbage i november 2019 kom det frem, at den Emmy-belønnede skaber af tv-serierne "Legion" og "Fargo", Noah Hawley, skulle skrive og instruere den 14. "Star Trek"-spillefilm.

I januar antydede Hawley, at hans film ikke ville være en direkte fortsættelse til "Star Trek Beyond" og således ikke (i modsætning til franchisens tre seneste film) ville omhandle Kirk, Spock og Co. om bord på rumskibet Enterprise.

Samtidig har Quentin Tarantino længe leget med tanken om at lave en "Star Trek"-film, og "The Revenant"-forfatteren Mark L. Smith har allerede omdannet Tarantinos idé til et brugbart manuskript. Og for blot få uger siden kom det frem, at en af producerne bag "Star Trek II: The Wrath of Khan" har pitchet en idé til en ny "Star Trek"-film over for filmselskabet Paramount.

Læs også: Simon Pegg: Den næste "Star Trek"-film bliver nok ikke "Star Trek 4"

Og nu kommer Deadline med en større statusopdatering: Hawleys film er sat på pause, men projektet er altså ikke blevet droppet. Endnu.

Samtidig overvejer Paramount at give grønt lys til Tarantinos "Star Trek"-projekt, som angiveligt tager afsæt i et klassisk afsnit fra den oprindelige "Star Trek"-serie, "A Piece of the Action", hvori Kirk og Spock støder på en planet, der ligner 1930'ernes USA og er spækket med gangsters (se traileren herunder).

Den sidste mulighed, som Paramount overvejer, er at lave en ny film med castet fra "Star Trek Beyond", hvilket oprindeligt var planen, indtil lønforhandlinger med superstjernerne Chris Pine og Chris Hemsworth fik projektet til at gå i stå.

Deadline postulerer, at Paramount træffer en beslutning omkring "Star Trek"-franchisens filmfremtid inden for de kommende uger, og at selskabet måske gerne vil lave både en "Star Trek Beyond"-fortsættelse og derefter enten Hawleys eller Tarantinos projekt, som således vil fungere som alternative spin-offs, der supplerer en mere traditionel filmfortsættelse.

Som Deadline og flere andre amerikanske medier slår fast, så er "Star Trek" en gigantisk franchise for Paramount og filmselskabets ejere, ViacomCBS, så der er ingen tvivl om, at "Star Trek" snart warper ind på biograflærrederne igen.

Kommentarer

"Fargo"-skabers "Star Trek"-film er sat på pause

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen