Gary Oldman: "Harry Potter" og "Batman" reddede mig

De to store filmfranchises hev den Oscar-belønnede skuespiller op af et sort hul.

Den efterhånden 65-årige Gary Oldman er en af filmbranchens mest hædrede, respekterede og prisbelønnede skuespillere. I 2018 vandt han langt om længe en Oscar takket være sit portræt af Winston Churchill i "Darkest Hour", mens han også er kendt for pragtpræstationer i film som "Mank", "Dame, konge, es, spion", "Dracula", "Det femte element", "Leon", "JFK", "True Romance" og mange, mange flere...

Men professionel succes er naturligvis ikke altid lig med personlig succes, og i et nyligt interview på Drew Barrymors talkshow fortalte Oldman, at han var helt nede i kulkælderen, før han i midt-00'erne fik rollerne som hhv. troldmanden Sirius Black og politimanden James Gordon.

Oldman spillede Black i adskillige "Harry Potter"-film fra og med 2004's "Harry Potter og fangen fra Azkaban", mens Oldman spillede Gordon i Christopher Nolans "Batman"-trilogi: "Batman Begins" (2005), "The Dark Knight" (2008) og "The Dark Knight Rises (2012).

Læs også: HBO laver "Harry Potter"-tv-serie

"Da jeg var 42 år gammel, var jeg fraskilt og havde forældremyndigheden over mine sønner," fortæller Oldman, som erkender, at det blev sværere og sværere for ham at finde brugbare skuespillerjobs efter årtusindskiftet.

"Og det i sig selv," fortsætter Oldman, "var hårdt, fordi der skete et skift i branchen, hvor en masse produktioner blev skudt i Ungarn, Bukarest, Prag, Australien... Så jeg sagde nej til en masse arbejde.

"Så tak Gud for 'Harry Potter'. De to – 'Batman' og 'Harry Potter' – reddede mig virkelig, fordi de gjorde, at jeg kunne lave den mindst mulige mængde arbejde for den størst mulige mængde penge og så også være hjemme med børnene."

Netop de projekter gjorde det muligt for Oldman at flyve ofte og let mellem sit hjem i Los Angeles og optagelserne i London, så hans børn ikke – som han selv siger det – "skulle opdrages af en barnepige."

Hele interviewet med Oldman kan ses herunder:

Kommentarer

Gary Oldman: "Harry Potter" og "Batman" reddede mig

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen