Podcast: Moovy Podcast x Øst for Paradis: December (2023) m. Rikke Johnsen

Moovy Podcast og Øst for Paradis gennemgår decembers Cinemateket-visninger, der står i både julehygge og juleuhyggens tegn!

Hver måned tager dine værter, Joachim Jelle og Mikkel Abel, dig igennem de fantastiske filmvisninger i Øst for Paradis – i samarbejde med den aarhusianske biografs egen programlægger, Rikke Johnsen.

Modsat Moovy Podcasts actionspækkede og testosterondrevne sidste par uger – med en rangering af David Finchers film og en gennemgang af "Face/Off" – står december, som de fleste ved, i julens tegn. Det betyder en masse hjertevarme film og en god bunke familievenlige ligeså.

Selv 20 år efter udgivelse får "Polle Fiction" stadig samtlige danskere til at grine. Om det så er ’med’ eller ’ad’, er op til den enkelte. Nu vises det danske kulthit, baseret på en række reklamefilm, altså i Øst for Paradis!

HØR OGSÅ: VÆRST TIL BEDST: DAVID FINCHER M. STINE TEGLGAARD

"Det er herligt at leve" ("It’s a Wonderful Life") får også sin gang på det store lærred. Hvem har ikke i sinde at se skønne James Stewart og Donna Reed forelske sig, møde modstand og dele et julekys? Folk uden hjerter, siger vi! Måske en mere moderne juleklassiker er vejen frem. Had den eller elsk den: "Love Actually" er efterhånden synonym med juletiden, så del oplevelsen med din nærmeste i biografen.

Skulle en snestorm indespærre biografen den 19. december, ville det faktisk være passende. Så ville folk sidde med maksimal mængde af paranoia og mistro, når "Det grusomme udefra" ("John Carpenter’s The Thing") kom ind gennem døren. Moovy Podcast står selv for at præsentere filmen, og du kan købe dine billetter lige her, hvis du skynder dig.

Til juletid skal der også være plads til lige dele fjolleri og trylleri. Fra "Harry Potter og de vises sten" til "Syng i sol og regn", fra Disneys "Skatteøen" til "Monty Python: And Now for Something Completely Different". Hvis du og din familie ikke træder ud af biografen fuld af kærlighed og smil, så ligger skylden altså på jer selv!

Som var det en lov, er der også altid fransk at finde i paradis. "Paris tilhører os" ("Paris nous appartient") af mesterinstruktøren Jacques Rivette giver dig et skud Europa, hvis den danske dagligdag er for trist.

God jul. Vi lyttes ved!

Moovy Podcast kan høres, hvor du normalt lytter til dine podcasts, såsom iTunes, Podimo, Spotify, Anchor, Castbox, Pocket Casts m.m.

Hvis du bruger en anden afspiller, kan du abonnere via vores RSS-link.

Kommentarer

Moovy Podcast x Øst for Paradis: December (2023) m. Rikke Johnsen

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen