Matthew Perry er død, 54 år gammel

"Friends"-stjernen blev fundet død i sit hjem i Los Angeles.

Skuespilleren Matthew Perry er gået bort i en alder af blot 54 år. Politiet fandt Perry i et badekar i hans hus i Los Angeles, og der var hverken spor efter stoffer eller nogen form for forbrydelse på stedet.

Det er blot et år siden, at Perry udgav sine memoirer, hvori han talte om sin taknemmelighed over at være i live oven på et liv gennemsyret af alkohol- og stofmisbrug. Hans mave er blevet opereret hele 14 gange, og ifølge Perry selv har hans rejse mod ædruelighed kostet ham 9 mio. dollars (cirka 63,5 mio. kroner).

Og selvom dødsårsagen ikke er blevet offentliggjort endnu, så har Perrys tumultagtige fortid uden tvivl haft en voldsom effekt på hans krop. Med sin selvbiografi, "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing: A Memoir", håbede Perry på at hjælpe andre med at finde en vej ud af et misbrug.

Perry vil altid være bedst kendt for sin rolle som den uimodståeligt sarkastiske Chandler Bing i sitcom-hittet "Friends", som tiltrak millioner af seere over hele kloden fra 1994 til 2004, før en såkaldt reunion special blev produceret i 2021. I 2002 blev Perry Emmy-nomineret for sin præstation i serien.

Perry fik også prominente roller i adskillige film, om end hans filmkarriere aldrig for alvor fik luft under vingerne. Han spillede over for Bruce Willis i komediehittet "Ni fod under" (originaltitel: "The Whole Nine Yards") i 2000, og i "17 Again" spillede han en mand, der pludselig vågner op i den krop, han havde som 17-årig, hvor rollen blev overtaget af Zac Efron.

På flimmerkassen havde Perry også succes i andre tv-serier – herunder i den politiske dramaserie "The West Wing" (på dansk: "Præsidentens mænd"), hvor han i både 2003 og 2004 blev Emmy-nomineret for sin indsats i rollen som den republikanske advokat Joe Quincy.

Han medvirkede også i en anden af Aaron Sorkins serier, "Studio 60 on the Sunset Strip", og i en lille håndfuld afsnit af tv-succesen "The Good Wife". Det er hele seks år siden, at han sidst spillede skuespil foran kameraet i miniserien "The Kennedys After Camelot", hvori han spillede politikeren Ted Kennedy.

Perry var ikke gift og efterlader sig ingen børn.

Kommentarer

Matthew Perry er død, 54 år gammel

 • 0

  Desværre alt for tidligt vi mistede ham. Men ja, med et hårdt liv i mediernes søgelys med alkohol og stoffer til følge, har hans krop ikke haft det nemt. Det bliver aldrig det samme at gense Friends.

  Sichlau29-10-23 11:33

 • ★★★★0

  Trist og alt for ung, men han lavede også et virkeligt hårdt liv i mange, mange år. Som han selv udtalte på et tidspunkt, så var han den blandt alle skuespillerne fra Friends, som alle ville være chokeret over, hvis han pludseligt døde, men ikke egentlig overraskede. 

  thomsen29-10-23 11:48

 • ★★★★★0

  Ja, det er sgu trist at høre, at Matthew Perry er gået bort og så i en alder af kun 54 år. Og ligeså trist er det at han i så mange år var plaget af sit misbrug og aldrig rigtig kom helt ud af det. 

  Jeg har selvfølgelig fulgt ham i "Venner" og derudover set en god håndfuld film med ham og har altid - ud over at mene han havde et stort humoristisk talent - fundet ham utrolig charmerende og sympatisk.

  Hvil i fred Matthew Perry, og tak for de mange sjove og hyggelige stunder du har bidraget med.

  NightHawk29-10-23 13:55

 • ★★★★★★0

  Jeg husker ham første gang fra Fools Rush In, med bl.a. Salma Hayek - og så selvfølgelig som den uheldige tandlæge i Ni fod Under.

  Hans naive, charmerende og forvirrede spillestil - især i Friends var altid timet med stor humor. Trist han i virkelighedens verden ikke havde det lige så bekymringsfrit.

  RIP

  Wayne29-10-23 23:46

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen