"Oppenheimer"-komponist: Kunstig intelligens kan aldrig erstatte ægte musikere

Hvor længe går der mon, før musikere som Ludwig Göransson skal konkurrere mod den rent computerskabte musik?

For få uger siden advarede filminstruktøren Christopher Nolan om brugen af kunstig intelligens – eller A.I. (artificial intelligence) – i og uden for den kreative branche.

Kunstig intelligens er også en af nøgleårsagerne til, at både Hollywoods skuespillere og manuskriptforfattere i øjeblikket strejker, da de er nervøse for, at de bliver afløst af algoritmer i det amerikanske filmmaskineri.

Men hvad med musikere? Collider talte for nylig med "Oppenheimer"-komponisten Ludwig Göransson ("The Mandalorian", "Black Panther"), hvor de netop spurgte svenskeren ind til den kunstige intelligens' fremtog på den kreative scene.

Se også: Nyt smugkig på Christopher Nolans "Oppenheimer" giver os et godt indtryk af filmens stemning og musik

Og faktisk er Göransson ikke helt afvisende over for selv at bruge kunstig intelligens i sit arbejde – men vel at mærke som et værktøj:

"Jeg har endnu ikke brugt det i mit arbejde, men jeg er helt klart interesseret i at bruge det som et værktøj, du ved. Og jeg synes, det er dét, samtalen handler om – du kan bruge det som et værktøj, men aldrig som erstatning for den kunstneriske dygtighed, som du får ud af mennesker og musikere.

"Da jeg fik mange musikere til at spille et stykke musik, blev der skabt en organisk form for kaos og spænding, og det skaber en særlig stemning i lokalet. Den oplevelse, da vi indspillede det... Det kan man aldrig erstatte. Forhåbentlig forbliver det blot et værktøj."

Göranssons mægtige musik til Nolans "Oppenheimer" kan bl.a. opleves i FORMAT Biograf. Book billetter her. Og herunder kan du se Moovys eget, dybdeborende interview med Göransson om hans "Oppenheimer"-score:

Kommentarer

"Oppenheimer"-komponist: Kunstig intelligens kan aldrig erstatte ægte musikere

  • 0

    Mozart will be rolling in his grave. :D

    ccbj 2-08-23 20:18

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen