Paul Greengrass filmatiserer bestseller om nedstyrtet fly

Flere af Hollywoods største selskaber kæmpede om filmrettighederne til T.J. Newmans storsællert: "Drowning: The Rescue of Flight 1421".

For få år siden arbejdede forfatteren T.J. Newman som en stewardesse, der skrev sine romanidéer ned på servietter, mens hun betjente sine passagerer på flere timer lange flyrejser.

I dag er hun en af den amerikanske bogverdens største navne takket være to kritikerroste thrillers med netop fly som omdrejningspunkt. Hendes debutroman, "Falling", kan passende betegnes som "'Speed' på et fly", og en filmatisering er på vej, og nu kaster Hollywood sig også over Newmans efterfølgende roman: "Falling: The Rescue of Flight 1421".

Og Deadline skriver, at netop "Falling" filmatiseres af en af filmbranchens bedste thrillermagere: engelske Paul Greengrass, som inden for genren har leveret bl.a. "The Bourne Supremacy", "The Bourne Ultimatum" og "Captain Phillips".

Læs også: Ny "Jason Bourne"-film på vej – Matt Damon vender måske tilbage

I "Drowning" styrter et fly ned i Stillehavet blot seks minutter efter takeoff. Efter en eksplosion ombord begynder kabinen at blive fyldt med vand, og en håndfuld overlevende i en aflukket del af flyet gisper efter vejret, mens flyet balancerer på en klippe 60 meter under havoverfladen.

Blandt passagererne møder vi en ingeniør og hans 11-årige datter. Ingeniørens hustru er en del af det redningshold, der forsøger at nå ned til flyet i tide.

Ud over de førnævnte film har Greengrass allerede lavet ét nerveflænsende drama om en flykatastrofe: 2006's "United 93" om det ene kaprede fly under terrorangrebene i USA den 11. september 2001. Greengrass blev Oscar-nomineret for sin instruktion.

Warner Bros. sikrede sig filmrettighederne til "Falling: The Rescue of Flight 1421" for sammenlagt 3 mio. dollars – altså lige godt 20 mio. kroner – og fem andre filmselskaber havde også budt millionbeløb for retten til at lave filmatiseringen. Bogen er blevet kåret til en af 2023's bedste af flere tidsskrifter og boghandlere.

Det vides endnu ikke, hvornår "Falling: The Rescue of Flight 1421" lander i biograferne.

Kommentarer

Paul Greengrass filmatiserer bestseller om nedstyrtet fly

  • ★★★1

    Kom også til at tænke på United 93, mens jeg læste artiklen. En fremragende film.

    Gormanden 3-12-23 09:01

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen