Rian Johnson: Det pisser mig af, at "Knives Out" er i titlen på "Glass Onion: A Knives Out Mystery"

Johnson er ikke fan af navnet på sin egen, nyeste film.

Den første "Knives Out" blev et kæmpe hit tilbage i 2019, hvor den indtjente 313 mio. dollars i biograferne – et næsten otte gange større beløb end krimiens budget på "blot" 40 mio. dollars.

Derfor kan man godt forstå, at Netflix sidste år betalte hele 3 milliarder(!) kroner for to fortsættelser, hvor den ene, "Glass Onion: A Knives Out Mystery", udkom for en håndfuld dage siden på streamingtjenesten. Og man kan også godt forstå, hvorfor ordene "Knives Out" indgår i titlen på toeren, eftersom den første films succes gjorde navnet til et stærkt brand.

Men i et interview med The Atlantic fortæller Johnson, at det bestemt ikke huer ham, at fortsættelsen ikke blot hedder "Glass Onion" (hvilket sjovt nok ellers er sådan, at titlen præsenteres i selve filmen).

Og det skyldes i høj grad, at Johnson ønsker, at hver eneste film om mesterdetektiven Benoit Blanc står tilbage som et enkeltstående, uafhængigt værk – derfor er det i hans optik forkert at bruge den første films titel i navnet på toeren.

Læs også: Rian Johnson håber, at "Knives Out 2" udkommer på Blu-ray

"Jeg har kæmpet hårdt for at gøre filmene selvstændige," siger Johnson og fortsætter: "Ærlig talt så pisser det mig af, at vi har 'A Knives Out Mstery' i titlen. Forstår du? Jeg vil gerne have, at den bare hedder 'Glass Onion'.

"Men jeg forstår godt hvorfor... Og jeg vil gerne have, at alle, der godt kunne lide den første film, ved, at det her er det næste kapitel i serien. Men det, der virkelig tiltaler mig, er tanken om, at man tager en helt ny roman ned fra hylden hver eneste gang. Men der er en kæmpe tørst efter sammenhængende historiefortælling."

Som sagt kan "Glass Onion: A Knives Out Mystery" (undskyld, Rian...) ses nu på Netflix, og Johnson har også allerede påbegyndt arbejdet på den tredje "Knives Out"-film, og mon ikke den også får en knivskarp titel?

Og herunder kan I se Moovy TV's "Knives Out"-interview med Johnson fra 2019, hvor vi bl.a. diskuterer filmmagerens tilgang til krimigenren og dens virkemidler:

Kommentarer

Rian Johnson: Det pisser mig af, at "Knives Out" er i titlen på "Glass Onion: A Knives Out Mystery"

 • ★★★★★1

  Titlen kommer til at lyde lidt akavet, men på den anden side, så forstår jeg også godt beslutningen fra Netflix.

  Kruse28-12-22 11:05

 • 1

  Bedre end A Star Wars story.

  Johnny4228-12-22 11:21

 • ★★★0

  Det er mere slutningen på filmen der pisser mig af :)

  Gormanden28-12-22 11:56

 • 0

  Nu ved jeg jo ikke om det er taget ud af en sammenhæng hvor han er blevet spurgt direkte ind til titlen, eller om det er noget han selv går ud og proklamerer (som det ofte bliver fremlagt når de her marketing historier pludselig er alle vegne op til en premiere), MEN han er vel også lidt selv ude om det med en sådan titel. Hvis han havde haft en intention om at lave mere end en film oprindeligt, så burde han måske have kaldt den første noget andet, fx "Benoit Blanc: Knifes out" eller noget i den dur. Han kunne selvfølgelig ikke vide at filmen ville blive en succes, men man kan heller ikke både blæse og have mel i munden. Succes kommer ofte med en pris der hedder kommercielisering. Lev med det og lav endnu en fed fortsættelse.

  Sichlau28-12-22 12:36

 • 0

  Det er mere slutningen på filmen der pisser mig af :)

  Helt enig. Sidste halvdel er en drøj omgang, og det du fremhæver, ødelægger det helt.

  nwinther 4-01-23 12:02

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen