Ruben Östlund vinder Guldpalmen igen – denne gang for "Triangle of Sadness"

Östlund vandt Guldpalmen i 2017 for "The Square", der ligesom svenskerens nye prisvinder havde danske skuespillere i hovedrollerne.

Efter flere dages filmfremvisninger, stående bifald, kontroversielle overskrifter og iøjnefaldende optrædener på den røde løber er årets Cannes-filmfestival netop blevet afrundet med kåringen af årets Guldpalme-vinder.

Og årets store sejrherre ved verdens stadig største filmfestival blev altså svenske Ruben Östlunds "Triangle of Sadness", som da også fik et otte minutter langt, stående bifald efter visningen i Cannes, og som blev skamrost af verdenspressen.

I filmen bliver modellerne Carl og Yaya samt nogen milliardærer på en luksus-yacht ramt af en storm. Båden synker, og de strander alle på en øde ø. I kampen om overlevelse bliver hierarkiet vendt rundt, og pludselig står alle i en nærmest postapokalyptisk situation, hvor al civilisation er væk.

Læs også: Øv! Ingen Oscars til Danmark, da "CODA" vandt Bedste film – og Will Smith gav Chris Rock en chokerende lussing

Der er altså tale om endnu en Östlund-perle, der gransker relationen mellem samfundets skel og arketyper – ligesom "Force majeure" og "The Square", hvor sidstnævnte film vandt Guldpalmen – eller Palme d'Or – for fem år siden.

I dén film spillede Claes Bang hovedrollen som en kurator på et stort kunstmuseum, der kommer ud for lidt af hvert. Og "Triangle of Sadness" har også danskere på plakaten: Vicki Berlin ("Live fra Bremen") og Zlatko Buric ("Pusher"). Derudover medvirker internationale stjerner som Woody Harrelson ("Midway"), Charlbi Dean ("Don't Sleep") og Harris Dickinson ("The King's Man").

Du kan læse mere om vinderne i festivalens andre kategorier hos Variety her.

"Triangle of Sadness" udkommer efter planen i de danske biografer engang i oktober 2022. Tilbage i 2017 sludrede Moovy i øvrigt med både Ruben Östlund og de danske skuespillere, der medvirkede i "The Square", i forbindelse med den films gallapremiere:

Kommentarer

Ruben Östlund vinder Guldpalmen igen – denne gang for "Triangle of Sadness"

  • 1

    Jeg synes der er noget interessant i at en svensk intruktør ser potentiale i en række danske skuespillere der ikke tidligere har fået tilbudt de helt store roller i Danmark.

    Sichlau29-05-22 15:27

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen