Michael Douglas får æres-guldpalme i Cannes

En af Hollywoods største legender hyldes på verdens største filmfestival.

Både som skuespiller og producer har Michael Kirk Douglas (hans mellemnavn kommer fra mandens mindst lige så ikoniske farmand) i årtier brilleret på den internationale filmscene.

Som en ung producer i 1970'erne sikrede han sig filmrettighederne til "Gøgereden" (originaltitel: "One Flew Over the Cuckoo's Nest") og spillede en nøglerolle i skabelsen af en af filmhistoriens største triumfer. Han har derudover produceret film som "Starman", "Flatliners" og "Face/Off".

Men selvfølgelig er Douglas bedst kendt for sit arbejde foran kameraet. Han vandt en Oscar for sin præstation i Oliver Stones "Wall Street", hvor han spillede den grådige børsspekulant Gordon Gekko, og han har medvirket i film som "Basic Instinct", "Falling Down" og "The Game" samt adskillige af Marvels nyere blockbusters.

Læs også: Hank Pym døde og blev reinkarneret som myre i det første manus til "Ant-Man and the Wasp: Quantumania"

Og nu rapporterer Variety, at Douglas i år modtager en såkaldt æres-guldpalme på dette års Cannes-filmfestival, som løber af stablen senere i maj.

Om den flotte ære udtaler Douglas selv: "Cannes har længe været en vidunderlig platform for både dristige skabere, kunstnerisk vovemod og fremragende historiefortælling.

"Jeg var her første gang i 1978 med 'The China Syndrome' og senest med 'Behind the Candelabra' i 2013, og festivalen minder mig altid om filmmediets magi – ikke blot i det vi ser på lærredet, men også i forhold til dets evne til at påvirke folk over hele kloden. Efter mere end 50 år i branchen er det en ære at åbne festivalen og omfavne vores delte verdenssprog: film."

Moovy TV fik lejlighed til at interviewe Douglas tidligere i år op til premieren på Marvels "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" – det komplette indslag kan ses her:

Kommentarer

Michael Douglas får æres-guldpalme i Cannes

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen