Sam Mendes fortryder glorificeringen af Storbritannien i "Skyfall"

Bond-filmen fejrer sin 10-års fødselsdag, men det er altså ikke alt i filmen, der er værd at hylde – ifølge dens egen instruktør.

Tilbage i 2012 udkom "Skyfall" – den tredje James Bond-film med Daniel Craig i hovedrollen som Agent 007. Filmen blev et kritikerrost megahit, som tilmed vandt to Oscars og stadig står tilbage som franchisens største kassesucces (hvis man ikke medregner inflation).

Derfor har The Hollywood Reporter skrevet en længere artikel om filmens skabelse i forbindelse med dens 10-års jubilæum.

Filmens instruktør, Sam Mendes ("1917", "American Beauty") taler bl.a. om, hvor svært det var at skrue filmen sammen, mens filmselskabet MGM var på randen af konkurs – en situation, der tvang filmmagerne til at sætte produktionen på pause i 10 måneder.

Men "Skyfall" kom altså i mål og endte med at blive den første – og fortsat eneste – Bond-film, der har indtjent over én milliard dollars ved billetlugerne. Alligevel er der én ting, som Mendes fortryder...

Læs også: Ralph Fiennes talte Sam Mendes fra at gøre M til skurk i "Spectre"

"I dag," fortæller Mendes, "havde jeg tænkt mig om en ekstra gang, før jeg placerede Bond på toppen af Whitehall (gade i London med hovedparten af Englands regeringsbygninger, red.), mens Union Jack-flaget flagrer i vinden."

Den pågældende scene (som man kan se et billede fra herover) føltes afgjort som en patriotisk hyldest til Storbritanniens ordensmagt og politiske virke, men den cadeau fortjener Mendes' landsmænd altså ikke:

"De sidste ti år har den konservative regering været totalt inkompetent," siger Mendes og griner. Den 57-årige Oscar-vinder refererer tydeligvis (med årrækken in mente) til Brexit, Johnson-regeringens håndtering af pandemien samt kaosset ovenpå Johnsons opsigelse.

"'Skyfall' var præget af sin tid. Dengang var landet genstand for en national stolthed. James Bond fyldte 50, og Bond sprang ud af en helikopter sammen med dronningen under OL. Så den stolthed og glæde fandt vej ind i filmen."

Daniel Craig lavede for nylig sin allersidste film som Bond, "No Time to Die", mens Mendes snart er aktuel med det romantiske drama "Empire of Light", som I kan se traileren til her. Og herunder kan I se Moovy TV's interview med den enormt interessante og velformulerede Mendes op til premieren på "1917":

Kommentarer

Sam Mendes fortryder glorificeringen af Storbritannien i "Skyfall"

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen