"Se7en" udkommer snart på 4K UHD

En af filmhistoriens bedste thrillers bliver snart tilgængelig i den bedst tænkelige kvalitet.

Hver gang et nyt hjemmevideoformat bliver lanceret, er der altid en særlig stak film, som filmentusiaster glæder sig til at investere i – igen. Og en af dem er uden tvivl David Finchers trendsættende thriller "Se7en" fra 1995.

"Se7en" er allerede blevet udgivet adskillige gange på hjemmevideo – og både på dvd og Blu-ray har filmen imponeret på både den auditive og visuelle front, mens tonsvis af mægtigt ekstramateriale også er blevet produceret om filmen.

Men en så visuelt uforlignelig (og uhyggelig) film som "Se7en" er nærmest skabt til 4K UHD-formatet, der for alvor kan gengive billedsidens mange tunge skygger og stemningsmættede nattebilleder, uden at detaljer går tabt i mørket. Og nu rapporterer The Digital Bits, at en 4K UHD-udgivelse af "Se7en" er i støbeskeen.

Læs også: Fem til fredag: De fem bedste film af David Fincher

Nettets nok største filmmedie på hjemmevideofronten skriver, at "Se7en" udkommer tidligt i 2023 på 4K UHD, men en præcis udgivelsesdato er endnu ikke blevet annonceret.

Men forhåbentlig bliver udgivelsesdatoen annonceret før nytår. Til gengæld skriver The Digital Bits, at de ikke har hørt noget nyt om den længe ventede Blu-ray-/4K UHD-udgivelse af Finchers "Panic Room", som stadig kun er tilgængelig på dvd. Det var ellers forventet, at den udgivelse ville lande på butikshylderne tidligere i år.

The Digital Bits skriver heller ikke noget om, hvorvidt der er blevet produceret mere nyt ekstramateriale til den kommende "Se7en"-udgivelse.

Finchers seneste opusser ("Mank", tv-serien "Mindhunter" og den kommende thriller "The Killer") er blevet – eller bliver – produceret til Netflix, der som bekendt sjældent udgiver deres titler på disk.

Kommentarer

"Se7en" udkommer snart på 4K UHD

 • ★★★1

  Og så få da nu The abyss med please - eller om ikke andet bare på bluray…

  Gormanden16-11-22 12:38

 • ★★★★1

  Det er jeg spændt på. 

  Se7en gik jo gennem den såkaldte bleach bypass-for netop at skabe så høj en kontrast som mulig, så det er en film, der nærmest skriger på HDR.

  thomsen16-11-22 13:53

 • 0

  Og så få da nu The abyss med please - eller om ikke andet bare på bluray…

  + Truel Lies

  og skal man grine eller græde :(

  greeneyes18-11-22 16:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen