Stumfilmklassikeren “Metropolis” med nyt soundtrack

Der var tale om et vaskeægte filmisk mirakel, da der i 2008 blev gjort et bemærkelsesværdigt fund i Argentina. I et museum stod en bunke gamle filmruller, som indeholdt en 30 minutter længere udgave af “Metropolis” - Fritz Langs skelsættende stumfilmklassiker fra 1926.

Den nyrestaurerede udgave fik premiere i 2010 på Berlinalen, men nu er der mulighed for at se eller gense filmen i særligt udvalgte danske biografer fra 1. oktober - med et helt nyt og moderne soundtrack produceret over de sidste tre år.

En lang række elektroniske musikere, der tæller bl.a. Massive Attack, Portishead, Brian Eno, Faithless og New Order, har leveret musikken, sådan at det endelige soundtrack fremstår som en dynamisk helhed - og er derfor også navngivet “Metropolis Complete”.

Metropolis er en gigantisk storby, der er opdelt i Arbejderbyen for de fattige og Klubben for de rige. Da Freder (Gustav Frölich), sønnen af byens grundlægger, en dag får øje på en ung skønhed fra Arbejderbyen, forelsker han sig øjeblikkeligt. I hans søgen efter hende i Arbejderbyen er Freder vidne til de kummerlige forhold - hvilket igangsætter tankerne om en revolution. Samtidig er den gale videnskabsmand Rotwang (Rodolf Klein Rogge) i gang med at bygge en menneskelignende robot, og pludseligt vendes der op og ned på det hele.

Palle Vedels selskab, Manden med Kameraet Film Produktion, står bag den nye version. Senest stod de bag en anden stumfilmklassiker med moderne soundtrack med udgivelsen af Sergej Eisensteins "Panserkrydseren Potemkin" i 2007, der havde musik af Peter Peter, Christian Rønn og Palle Vedel.

Udover almindelige biografvisninger vises “Metropolis Complete” også i passende industrielle omgivelser i DieselHouse og i “Det Blå Rum” i Krudttøndens Teater.

"Metropolis Complete" vises i Cinemateket og Vester Vov Vov i København, Øst For Paradis i Århus, Biffen i Aalborg og Café Biografen i Odense.

Læs mere om “Metropolis Complete” her.

Kommentarer

Stumfilmklassikeren “Metropolis” med nyt soundtrack

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen