Forum - Forum-tråd: Madtråden

Madtråden

  • ★★★★★★1

    Fik lige lavet en god omgang vegetarmad:

    • Squashbøffer: squash, parmesan, sesamfrø, røget paprika, salt, peber, havregryn og rasp
    • Rødvinssauce med champignon, timian og tomatpuré
    • Ovntofler

    I morgen står den på noget med pasta, grøntsager og en flødetomatsauce til.

    Guldager24-09-16 21:51

  • ★★★★★★0

    Mere vegetar i dag - faktisk endda vegansk:

    Krigsfisk med bagte, søde kartofler og avocado-persillecreme. Det skal sgu nok blive godt :)

    Guldager 4-10-16 15:30

  • ★★★★★★0

    Så er der fodret af! Mørbradbøffer med bløde løg, som har stået dækket i en bouillon i en time i ovnen og flødekartofler med porre og rød peber. Det smagte sgu godt. Mine kræsne børn slog sig til tåls med pølser og nudler. (De ved ikke hvad der er godt!)

    davenport16-10-16 19:59

  • ★★★★★★0

    Pølser, pasta og ketchup er total komfort food for mig :) da jeg var barn var jeg mega kræsen, og fik det flere gange om ugen. På efterskole spiste jeg du også ofte, fordi deres mad var kedelig, og da jeg flyttede hjemmefra som 18-årig, kunne jeg ikke lave andet :-) så de første ca. 23 år af mit liv,har jeg satme spist det ofte :-) 

    Nu er det sjældent, men det er mest fordi jeg prøver at spise sundt...  

    Guldager16-10-16 21:34

  • ★★★★★★0

    I min opvækst fik vi ultra-traditionel mad. Min far er ekstremt kræsen, og bøjer af ved alt efter bøf med løg. Ingen krydderi osv. Og min mor er udlært økonoma, så det var ikke nemt at spise varieret. For mig vendte det helt, da jeg flyttede hjemmefra, så der skulle der satme fyres op for sære ting. Så jeg har best of both worlds :D

    I dag er jeg eksperimenterende, og det har især smittet af på min mellemste, der smager på alt, og spytter det ud han ikke kan lide. Men han smager! Det er jeg stolt af.

    davenport16-10-16 22:15

  • ★★★★★★0

    Nu fik jeg lige kigget lidt nytårsmenu - det er ikke helt afklaret, hvor jeg skal være, men håber på, at vi kan starte et par få her - 5 stk - og så tage til en større fest efter maden.

    Jeg håber også på, at jeg kan få lov til at lave alt maden, for er virkelig ringe til at lave mad med andre :)

    Menuen vil blive det her:

    Appetizer

    • Salt/chili-bagte kikærter

    Forret

    • Rillette af kylling
    • Rugbrødschips
    • Spæde salater
    • Hjemmerørt mayo

    Suppe

    • Ærtesuppe med champagne og flødeskum

    Hovedret

    • Steak af en art - ikke bestemt endnu, men vil faktisk spare lidt her
    • Pommes Anna
    • Bagt selleri
    • Syltede rødløg
    • Brændt asparges
    • Sauce Bordelaise

    Dessert

    • Chokoladekonfektkage med sprudlende slør
    • Jordbærmousse og champagnemousse
    • Strøet med hvid chokolade

    Forestil jer desserten, hvor chokoladekonfektkagen bliver bagt som et højt cylinder, og der så bliver stukket sukkerslør i, så det ligner en fontæne. Moussen bliver lavet som dannebrog og så bliver hele tallerknen strøet med fint revet hvid chokolade som sne.

    Suppen kan virke lidt overflødig, men skal alligevel lave hønsefond til forretten, så kræver det ikke meget at smide lidt ærter, flødeskum og champagne i :)

    Guldager15-11-16 16:12

  • ★★★★★★0

    Smukt!

    Hvordan vil du lave rugbrødschips? (Jeg ville bruge et frosset brød, og så skære det helt tyndt på en pålægsmaskine.)

    davenport15-11-16 16:52

  • ★★★★★★0

    Har ingen pålægsmaskine, så regner med at bruge et helt rugbrød på at få 5 pæne skiver :)

    Men det var måske en god ide at fryse det en lille smule.

    Guldager15-11-16 17:17

  • ★★★★★★0

    Du kan skære det helt tyndt når det er frosset. Det burde være muligt med en god, skarp kniv, og en hel del tålmodighed ;)

    davenport15-11-16 18:14

  • ★★★★★★0

    I går lavede jeg test af hovedretten til nytårsaften. Det smagte total godt  :)

    Dog bliver tallerkenen ikke så pæn at se på, men det går sgu nok.

    I dag tester jeg forret og dessert...

    Guldager22-11-16 09:35

  • ★★★★★★0

    Har kastet mig ud i alt for meget til aftensmaden ift. hvor træt jeg egentlig er.

    Forret med stegte rejer og hummer haler med et sous vide æg på sprødt brød og en bund af kinakål.

    Og når sous viden nu kørte, så lige en culottesteg med bagte kartofler og en smør/hvidløg/creme fraice creme.

    Gider sgu ikke mere mad i dag...

    davenport 2-12-16 17:37

  • ★★★0

    Fiskemandens sennepssild.

    Pyntet med rå løg, og iskold letmælk til

    11/10

    MadMartigan 3-12-16 13:23

  • ★★★★★★0

    På vej ud af døren, kom chefen lige og bestilte "chef-middag" til i morgen for 7 personer... Kan godt lide, at de er i god tid... Men så må jeg lige i supermarked i morgen tidlig. Hun ville ikke have stjerneskud, for så ville det tage en time at spise. (En af deltagerne havde ønsket mit stjerneskud, som er ret bastant!)

    Så efter at have tænkt lidt over det, er jeg havnet på andebryst i sous vide v. 63 grader i 3 timer, derefter stegt af til stegeskorpe. Der til en waldorfsalat. Brystet skal monteres på en bund af indkogt Zinfandel, og så tror jeg at jeg rister nogle af mine confiterede svampe til. Er ikke lige landet på den sidste (mættende ting) endnu. Muligvis karamelliserede kartofler i tern. Det ser jeg på i morgen.

    Og så bagte jeg en omgang Daim-cookies til aften, som jeg tror jeg tager et batch med af. De smager sgu godt, de små djævle..

    davenport21-12-16 21:50

  • ★★★★★★0

    Til middag vakuumpakkede jeg et kilo stimlet kylling inderbrystfilet i en marinade af tomatpure, soya, peber, marinerede hvidløg, perleløg, brun farin og olie. Det blev så stegt af og serveret med nogle curly fries. Det smagte sgu godt. Det ville også ha gjort sig i et pitabrød eller i en burgerbolle med hakket kinakål. Rart at have adgang til de der lidt mere eksklusive produkter der sælges en gros. Det slår sgu REMAs sædvanlige produkter, der er ved at hænge mig langt ud af halsen.

    davenport14-01-17 20:22

  • ★★★★★★0

    Du får da brugt din vakuumpakker :)

    Skal tilbage på sundhedsvognen...så har i dag lavet en gang hakket kød med masser af kål og grøntsager og godt krydret...sundheden røg sig så lidt, da der vist kom rigelig med parmesan på :)

    Guldager14-01-17 20:26

  • ★★★★★★0

    Jeg bruger alle mine instrumenter i køkkenet :) Vores nabo var lige på besøg, da jeg pakkede, og var sådan lidt overrumplet over at jeg havde en vakuumpakker. Mit køkken er i det hele taget blevet meget mere spændende efter min mesterlære. Jeg tager mange flere forsøg, og er ikke så bange for at fucke up. På arbejdet er det det samme. Hvis det går mindre godt, er det stadig godt. Folk ved jo ikke hvad min intention var, så for dem er det jo god mad :D (Det er nu meget sjældent det ikke spiller efter planen, har efterhånden styr på gamet)

    davenport14-01-17 20:33

  • ★★★★★★0

    Jeg får brugt mine ting alt for lidt...stegeso, pastamaskine, gasbrænder, kødhakker bliver næsten aldrig brugt.

    Guldager14-01-17 20:39

  • ★★★★★★0

    Hang your head in shame!

    davenport14-01-17 22:31

  • ★★★★★★0

    Kødhakkeren er megabesværlig at gøre rent og er manuel...de andre har jeg ingen undskyld for :)

    Guldager14-01-17 22:41

  • ★★★0

    Var ved at jonglerer med hjemmelavet bearnaise i aftes. Skal lave det til 6 personer på lørdag. Den var faktisk ok, men lige syrlig nok i smagen, og det skyldtes, jeg ikke havde kogt bearnaiseessensen nok ud.

    Det er dælme svært, at vurderer hvornår man har kogt halvdelen af væsken væk :-/

    Går efter denne opskrift.

    gastromand.dk/opskrift-hjemmelavet-bearnaise-sauce/

     

    MadMartigan 8-03-17 07:29

  • ★★★★★★0

    Jeg kører også bearnaise i dag. Sammen med noget honningmarineret skinkesteg. Men i morgen står den på pariserbøf. Se, det bliver rigtig godt!

    davenport 8-03-17 11:07

  • ★★★★★★0

    Normalt regner jeg ikke tarteletter og høns i asparges for mad. Det er usselt!

    Men så tog jeg lige røven på mig selv.. Lavede det af grillet kyllingeinderfilet og fløde, og det dæmpede smagen af den vamle kage i midten. Det smagte sgu godt! Væk var det trevlede kød fra en gammel høne, erstattet med saftigt, hvidt kød. Laver det normalt kun fordi resten af slænget elsker det, men det her take kan nu også mætte mig. 

    davenport 8-03-17 18:59

  • ★★★★★0

    Jeg er selv glad amatør, når det kommer til madlavning, men har det seneste års tid genopfundet glædet ved at lave mad - måse ikke mindst fordi jeg har fået en Sonos-højttaler op i køkkenet og kan hygge mig med god musik, mens jeg laver kokkererer.

    Jeg laver nok ikke de vilde retter, men fx stod gårsdagens ret på friske rødspætter og rejer med skaldyrssovs  (færdiglavet) + grillede grøntsager med soja (broccoli, courgette, østershatte, rød peberfrugt, haricots verts-bønner, rødløg, hvidløg).

    Jeg tror, det er første gang, jeg har smagt rødspætter, der ikke var panerede, så det skulle jeg lige vænne mig til. Og så har jeg fundet ud at, at jeg er vild med grillede grøntsager.

    chandler75 8-03-17 21:09

  • ★★★★★0

    Jeg er imponeret over dine evner davenport. Er der en grund til, at du ikke arbejder i fx en restaurant?

    chandler75 8-03-17 21:10

  • ★★★★★★0

    Altså, jeg er jo køkkenchef, så den del er vel opfyldt? Godt nok ikke på en restaurant, da jeg ikke gider arbejde aften/weekend. Men på et bosted for psykisk udfordrede, der skal ha det så hatten passer! Og så har jeg forskellige chef-middage for vores ledelse og kunder. Der er rigeligt at lave, og masser af udfordringer.

    davenport 8-03-17 21:49

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen