Forum - Forum-tråd: What we saw

What we saw

  • ★★★★★0

    Nighthawk: Tak for din kommentar. Jeg har ikke mere at tilføje, andet end at sådan var min oplevelse af filmene ikke. Da det er så længe siden og de står ret svagt, ville det ikke give mening for mig at forsøge at uddybe eller argumentere for eller imod noget der. Blot så du ikke tror jeg ignorer det du skriver.

    Ok, det er helt i orden. :)

    NightHawk10-05-18 18:18

  • ★★★0

    Kan huske at jeg som lille så Paddington, men ikke om jeg kunne lide det, på den anden side må jeg have kunne lidet det hvis jeg sad og så det. Paddington filmen er jeg vild med, en virkelig god familiefilm der er lidt uforudsigeligt, sjov og interessant. Paddington 2 derimod savnede jeg meget mere humor også blev den for forudsigelig og virkede som en typisk 2er, charmen var der stadig men bare ikke på samme niveau som i den første. Den er dog flot filmet og kreativ i klipning. Jeg savnede også mere fokus på Paddington, istedet for vi skal lære så mange nye og gamle ansigter at kende igen.

    Paddington 8/10

    Paddington 2 6/10 

    MOVIE100010-05-18 18:26

  • ★★★★1

    Nighthawk: 

    Mht Scream-serien, så tror jeg vores oplevelser er forskellige og det falder måske endda lidt tilbage på Wes Craven, som jeg nok er mindre fan af, end dig. Men sådan er det jo. 

    Mht Paddington 1+2, så havde jeg ingen forventninger. Dømmer udelukkende film og hvordan de virker på mig. Dermed ikke sagt jeg ikke vil anbefale dem til børn og familier, trods en mere beskeden dom fra min side af. Men jeg synes jeg har set langt bedre familie/animations film, der både var smartere og mere kreative. Paddington er lige en tand pussenusset (i mangel af bedre ord) til min smag, temmelig forudsigelige, uden jeg fandt den såkaldte rejse ‘dertil’ kompenserede helt nok. Men jeg ligger på 6 og 7, så det er trods alt heller ikke værre :)

    Babo10-05-18 18:30

  • ★★★★★0

    Jeg fik også set "Paddington 2" her i dag, og jeg ligger forholdsvis tæt på jer andre, omend jeg måske har et mere positivt syn på det, hvilket kan skyldes at jeg ikke blev skuffet i forhold til hvad jeg forventede. Det er en fin og charmerende familie/børnefilm, som var meget kreativt og legende på det fortællemæssige plan, selvom at den måske ikke havde det vilde at fortælle. Derfor ender jeg på en 7/10. Jeg var fint underholdt og jeg nød dens visuelle tilgang til filmmediet, selvom historie og karakterudvikling ikke var det, der blev brugt mest energi på.

    Kruse10-05-18 19:31

  • ★★★★★★0

    Hvor fanden har i set P2 henne?

    T. Nielsen10-05-18 19:40

  • ★★★★0

    Hvor fanden har i set P2 henne?

    Lån på bibliotek. Ellers kan du leje den via blockbuster. Eller køb :)

    Babo10-05-18 19:48

  • ★★★★★★0

    Lån på bibliotek. Ellers kan du leje den via blockbuster. Eller køb :)

    Hmm:-D

    T. Nielsen10-05-18 20:07

  • ★★★★★0

    Hvor fanden har i set P2 henne?

    CDON havde nogle tilbud fornyligt, hvor jeg købte en håndfuld film.

    Kruse10-05-18 20:12

  • ★★★★★★0

    Okay takker. Troede i havde streamet den et sted.

    T. Nielsen10-05-18 20:18

  • ★★★★★0

    Dunkirk (BD) 

    Nolans fast-paced evakuerings-thriller er en sand ‘gyser’, der ikke ét sekund slipper sit tag i tilskueren i løbet af sin stramt komponerede spilletid på 107 min. Filmisk adrenalintempo, som få film kan matche. Kynisk eksekveret med meget lidt hensyn til publikums følelsesmæssige ‘anker’. 

    Den måde filmen leger med publikums forventninger til karakterer og handling på, lægger mange års konventioner bag sig og går anderledes til værks. Og heri ligger filmens udtalte styrker. 

    Det slås allerede an i filmens start, hvor vi qua situationens omstændigheder, ender med at følge et tilfældigt ansigt resten af filmen. 

    Filmen lever i ligeså høj grad på suspense, hvor stopurets konstante tikken er essentiel del af spændingen, men underlægningen generelt kunne godt have været mere sparsom. 

    I en tid, hvor der kontinuerligt søges nye grænser for CGi-scenarier, er Dunkirk et friskt pust, en smuk nostalgi for filmstrimmel og en kompromisløs kvalitet, der trækker helt tilbage til filmmediets opståen. 

    En åbenbaring på de blå stråler. 9/10

    Når der snakkes Dunkirk og Nolan generelt må man heller ikke glemme Shepard, ganske intressant teknisk ting :)

    The sound illusion that makes Dunkirk so intense

    Elwood10-05-18 20:56

  • ★★★★1

    Elwood - i know. Tror jeg har været igennem samtlige videoer om Nolan/Zimmer :) 

    Babo10-05-18 21:23

  • ★★★★★★2

    Jeg var godt nok ikke vild med Dunkirk. Generelt er jeg dog ikke vild med Nolans måde at lave film på. Han er rigtig god til at opstille actionscener og lave højdramatiske episoder - men ofte har hans film udover disse tekniske veludførte scener intet at byde på. De er aldrig rigtigt dårlige, men jeg bliver heller ikke rigtig fanget. 

    Dunkirk kan ikke holde mig fanget, netop fordi man ikke rigtig har nogen karakterer, man kan identificerer sig med. Når den endelig har lidt drama og karakter, så er det dårlig udført. Hvis George ikke havde været en del af filmen, havde den været bedre. 

    Jeg vil ikke sige, jeg kedede mig, for der er masser af sus og action, men absolut intet dybde. Det skal der heller ikke være, før det er en god film, men i Dunkirk er det også lidt højtideligt, og så fungerer det ikke helt.

    Jeg giver den dog stadig 6/10, fordi den er så godt lavet, og fordi jeg trods alt til tider synes den var spændende.

    Guldager10-05-18 21:48

  • ★★★★0

    Smag og behag. Jeg ser en fin dybde og hyldest til menneskelig overlevelse, skildret på en måde, som 'at være der'. Men jeg ser først og fremmest en modig filmisk vision, et formidabelt samspil mellem de filmiske virkemidler, der skaber totaloplevelsen. Men sådan er vi så forskellige. Jeg har efterhånden så urimelige forventinger til ham, men han leverer sgu bare varen i mine øjne. Spændt på det næste projekt, hvad det så end er. Måske en musical? :)

    Babo10-05-18 22:11

  • ★★★★★★0

    , der skaber totaloplevelsen

    Og det er præcis her, vi er uenige - jeg ser det kun som en halv oplevelse af en film :)

    Den er da trods alt bedre end Mad Max: Fury Road! Som er lidt på samme måde - højspændt action, men uden noget der kan fange mig.

    Guldager10-05-18 22:11

  • ★★★★0

    Og det er præcis her, vi er uenige - jeg ser det kun som en halv oplevelse af en film :)

    Den er da trods alt bedre end Mad Max: Fury Road! Som er lidt på samme måde - højspændt action, men uden noget der kan fange mig.

    Og her er vi atter uenige, fordi jeg ofte er ret vild med stripped-down film, der bare blæser derudaf for fuld skrue og giver en cinematisk ståpik :) Det gjorde disse to i meget høj grad. Men du er heller ikke vild med Revenant husker jeg? 

    Babo10-05-18 22:19

  • ★★★★★★0

    Nej, den var jeg heller så vild med :) 

    Guldager10-05-18 22:23

  • ★★★★0

    Snuppede et længe tiltrængt gensyn med Steve Jobs (2015) og jeg forhøjer sgu til 9/10. Hvor er det dog en blændende sat sammen film. Fassbender? Ingen bemærkninger. Eller jo. Han skulle have vundet oscar'en. Bom! 

    Babo10-05-18 22:47

  • ★★★0

    Har lige set The Big sick

    temmelig skuffende ifht at det var oscarmateriale. Lidt Sjov og fængende hist og her, men samlet set ret kedelig og uinspirerede - desværre.

    Gormanden10-05-18 22:48

  • ★★★★★0

    The Straight Story (1999)

    David Lynch der stort set udelukkende er kendt for at skabe bizarre, dystre, melankolske og mareridtsagtige eventyr med lige dele film noir og lige dele okkult suspense, vendte i 1999 rundt på en tallerken og instruerede en film, der med sin poetiske og visuelle skønhed blev den diametrale modsætning til hans tidligere og efterfølgende værker. Richard Farnsworth, der under indspilningerne selv var dødeligt syg af kræft, spiller den godmodige pensionist Alvin Straight, som lever et ganske fredsommeligt liv i Iowa med sin mentalt handicappede datter Rose (Sissy Spacek), der i fællesskab supplere hinanden og undgår at livet går hen og bliver alt for trivielt i længden.

    Far og datter har dog alligevel deres små kontroverser, da Rose har det med at være lidt for overbeskyttende over for sin gamle far, hvilket går ham en smule på nerverne. Så da Alvin bliver bekendt med at hans bror Lyle (Harry Dean Stanton), er syg og ikke har langt igen, beslutter Alvin sig for, trods det at han ikke har noget kørekort grundet sit helbred, at rejse til Wisconsin på en gammel havetraktor, genoplive den totale frihedsfølelse og samtidig forsøge at nå til en forsoning med sin broder, som han tidligere har haft et mildt sagt anstrengt forhold til. Undervejs på sit eventyr gennem det idylliske landskab møder Alvin en række forskellige personer, som han med sin store erfaring og smittende positive livsindstilling gør stort indtryk på og omvendt også selv lærer af.

    ”The Straight Story” er på alle måder en beundringsværdig bedrift fra David Lynch, som klart og tydeligt understreger sin store kærlighed til sit hjemland, hvilket han ofte meget uberettiget er blevet skudt i skoene ikke at bryde sig om grundet hans normalt dystre historier. Med sine gyldne/varme billeder, sit underskønne og omfavnende score (mesterligt udført af Lynch hofkomponist Angelo Balmendetti), samt Richard Farnswortsh hjertevarme skuespil, der personificere alt det positive ved Amerika, har David Lynch kreeret den ultimative kærlighedserklæring til USA og samtidig skabt et vaskeægte mesterværk.

    10/10

    NightHawk11-05-18 00:25

  • ★★★★1

    Snuppede et længe tiltrængt gensyn med Steve Jobs (2015) og jeg forhøjer sgu til 9/10. Hvor er det dog en blændende sat sammen film. Fassbender? Ingen bemærkninger. Eller jo. Han skulle have vundet oscar'en. Bom! 

    Jeg er helt enig og tilmed endnu mere gavmild med en 10'er. Fassbender fremragende.

    Bruce11-05-18 00:57

  • ★★★★0

    The Promise - 2016

    Oscar Isaac og Christian Bale i historisk kærlighedsdrama under Det Armenske Folkemord på 1.5 mio. civile i Tyrkiet under den 1. Verdenskrig. 

    Ganske hæderlig fortælling og om ikke andet værd at se for at imødegå Tyrkiets løgne om begivenhederne og få nye generationer til at huske, hvor andre bevidst glemmer.

    7/10

    Bruce11-05-18 01:04

  • ★★★★★1

    20,000 Leagues Under the Sea (1954)

     

    Disney’s spillefilmsudgave af Jules Verne’s sci-fic roman er sine steder muligvis både lidt pjattet og sjov, som Disney film ofte kan være det. Men den er andre steder overrumplende alvorlig, næsten dyster og i øvrigt også meningsfuld, samfundskritisk og relevant. Og så er den i øvrigt helt vildt flot lavet og selv om den selvsagt er dateret med sine effekter og andet, så holder den sig dog forbavsende godt.

    Personkarakteristikken er også ganske nuanceret, hvor en kæk spillende Kirk Douglas muligvis er ret tæt på den arketypiske helt, men her også gerne meler sin egen kage. Den gode professor, er heller ikke altid lige ren og lader sig nemt blænde af det videnskabelige, frem for de menneskelige omkostninger.

    Bedst er dog James Mason som Nemo selv. En mørk og skræmmende skurk, psykopatisk og alligevel stadig med et meget menneskeligt ansigt. En af den slags superskurke som ville pynte i enhver James Bond eller superheltefilm.

    Jeg kan ikke sige andet og mere end at det er en mesterligt underholdende og dybt fængende klassiker.

     

    Bedømmelse: 9/10

    Jeg er fuldstændig enig. Det er en fremragende film, som bare fungere på så mange planer. Man er både super godt underholdt, ikke mindst af kemien og pingpong-dialogerne mellem Kirk Douglas og Peter Lorre og i særdeleshed af middagsscenen med havbuffé, men samtidig også underholdt på et intelligent og filosofisk niveau qua konflikterne mellem Nautilus tre gæster og ubådens kryptiske kaptajn Nemo. James Mason er i særklasse fremragende i en af filmhistoriens mest komplekse og nuancerede skurkeroller. Jeg ville give 10/10 og holder så meget af filmen, at den ligger nr. 2 på min liste over alltime ynglingsfilm. Super fedt at læse at du også er vild med "20.000 Leagues Under The Sea" og din anmeldelse har sgu givet mig lyst til et gensyn her i weekenden.  :)

    NightHawk11-05-18 01:13

  • ★★★★★1

    Mysterious Island (1961)

     

    Der er god underholdning og fantasifulde optrin, i denne Cy Endfield iscenesatte og løse efterfølger til Disneys fremragende ”20,000 Leagues Under the Sea”. Tonen er lidt lettere eller nok bare mere overfladisk, selv om vi spares for de mest muntre indslag og filmen ser sine steder faktisk lidt mere dateret ud, selv om den er en del år nyere.

    Men elsker man som jeg at nyde Ray Harryhausen’s fremragende stop-motion effekter er den et must. I rollen som Nemo gør Herbert Lom egentlig nok en hæderlig figur. Men han må finde sig i at stå totalt i skyggen af sin forgænger, James Mason i rollen.

     

    Bedømmelse: 7/10

    Helt enig i din bedømmelse og i det du har skrevet. Det er nu en ganske herlig eventyrsfilm, men du har helt ret i, at den slet ikke kan måle sig med "20.000 Leagues Under The Sea" og det gælder egentlig på alle parametre måske lige med undtagelse af Ray Harryhausens effekter. Det jeg især nyder ved "Mysterious Island" er dens indledning med flugten fra fængslet og deres drabelige ballonfærd hen over havet. Så vidt jeg husker, er der også en ret fed scene midtvejs, hvor de slås mod nogle gigantiske krabber, og så er den nervepirrende slutning også ganske spændende lavet. :) 

    NightHawk11-05-18 01:22

  • ★★★★★★0

    Et gensyn med The Apple. Den var mindst ligeså sjov at se, som første gang jeg så den for et par måneder siden. Jeg forstår stadig ikke hvorfor den film ikke har samme kultstatus som eksempelvis The Room og Rocky Horror.

    Zero Cool11-05-18 01:24

  • ★★★★0

    Jeg er helt enig og tilmed endnu mere gavmild med en 10'er. Fassbender fremragende.

    Det er noget andet end Kutcher :)

    Babo11-05-18 07:26

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen