Trailer: "Back to Black": Første trailer til filmen om Amy Winehouse

Den gudsbenådede soulsanger døde i en alder af blot 27 år i 2011 – nu lander hendes livshistorie snart på det store lærred.

Det er næsten præcis ét år siden, at vi fik det første smugkig på skuespilleren Marisa Abela i rollen som den engelske sangerinde Amy Winehouse. Og nu har vi så endelig fået den første trailer til filmen om Winehouse, der bærer samme navn som en af hendes største hits: "Back to Black".

Adskillige skuespillere var i sin tid ivrige efter at få fat i rollen, men Abela leverede en så imponerende audition, at instruktøren Sam Taylor-Johnson og filmselskabet blev blæst omkuld og fluks hyrede den 26-årige engelske skuespiller.

Taylor-Johnson instruerede "Fifty Shades of Grey", men har også lavet musikvideoer for store kunstnere som Elton John og The Weeknd, og hun lavede John Lennon-dramaet "Nowhere Boy", så det er intet under, at hun har siddet i instruktørstolen.

Se også: Ny trailer til "Bob Marley: One Love" om den legendariske musiker

Og det er også manuskriptforfatteren på "Nowhere Boy", Matt Greenhalgh, som står bag drejebogen til "Back to Black". Greenhalgh skrev desuden den kritikerroste biopic "Control" om Joy Division-forsangeren Ian Curtis, der også døde alt for ung.

Stjernen i "Back to Black", Marisa Abela er til gengæld mere ukendt – hun har bl.a. medvirket i videospillet "Five Dates" og tv-serien "Industry", og sidste år spillede hun den såkaldte Teen Talk Barbie i Greta Gerwigs "Barbie".

Amy Winehouse betragtes som en af dette århundredes største sangerinder og sangskrivere. Hun har solgt over 30 mio. plader, og hendes sange streames gennemsnitligt 80 mio. gange om måneden på diverse tjenester.

Winehouse brillerede især inden for soul, R&B og jazz med sin dybe, smukke røst, men sideløbende med musikkarrieren døjede hun med stof- og alkoholmisbrug. Hun døde af alkoholforgiftning den 23. juli 2011.

"Back to Black" er i øvrigt blevet blåstemplet af hhv. Universal og Sonys musikafdelinger samt af Amy Winehouses bo. Filmen får dansk biografpremiere den 11. april, og den omtalte trailer kan ses her:

Kommentarer

"Back to Black": Første trailer til filmen om Amy Winehouse

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen